Foto: Vida Press
Ģimenes filma "Nekur īpaši" tapusi, iedvesmojoties no kāda patiesa stāsta, un filmas režisors piebildis, ka tajā vairāk tiek sekots līdzi emocijām nekā pašam notikumam. Pēc filmas noskatīšanās skatītājiem vajadzētu spēt atbildēt: kas ir laba ģimene, kas ir labi vecāki, kas veido ģimeni un kas ģimenē piedalās? Tas ir stāsts par tēvu, kurš ir spiests savam dēlam atrast jaunu ģimeni!

Pēc pasaules pirmizrādes Venēcijas kinofestivālā un Latvijas pirmā seansa Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā itāļu režisora Uberto Pazolīnī jaunākā filma "Nekur īpaši" ("Nowhere Special") tiks demonstrēta kinoteātros no 30. septembra.

Britu uzlecošā zvaigzne Džeimss Nortons atveido filmas galveno tēlu Džonu, kurš ir 35 gadus vecs logu tīrītājs. Viņš ir arī vientuļais tēvs četrus gadus vecam dēliņam Maiklam. Bērna māte drīz vien pēc dzemdībām viņus pamet. Bet viņa pasaule apmet kūlenī brīdī, kad Džonam tiek diagnosticēts vēzis, un dzīvot atlikuši tikai daži mēneši, vēsta "Variety". Proti, veselības dēļ viņam pavisam, pavisam drīz ir jāšķiras no sava bērna, tomēr līdz tam brīdim ir jāpagūst ne tikai atrast jaunas mājas un ģimeni, bet arī jāatstāj mantojumā tik stipri dzīves ķieģelīši, lai tie spētu viņu balstīt visu atlikušo mūžu.

Kā viņam veiksies ar jauno vecāku meklējumiem? Tas nebūs viegli, jāizvēlas būs starp desmitiem dažādu ģimeņu piedāvājumiem, radot pēdējās dzīves dienas šaubu pilnas. Tomēr, neskatoties uz sarežģītā lēmuma pieņemšanu, Džons novērtē katru trauslo mirkli kopā ar dēlu, sniedzot rūpes un mīlestību.

Šobrīd "Nekur īpaši" filmu un seriālu novērtēšanas platformā "Rotten Tomatoes" novērtēta ar ļoti pozitīvu vērtējumu (100 procenti), kas ir fenomenāls rezultāts un liek ticēt tam, ka filma tiešām ir laba!

Tā tapusi, iedvesmojoties no patiesa stāsta, kuru režisors Pazolīnī izlasījis laikrakstā. Viņš mēģinājis sazināties ar šo cilvēku, bet, nespējot uzzināt vairāk, radījis pats savu stāstu. Režisors, būdams trīs meitu tēvs, stāsta: "Mani ļoti aizkustināja šis raksts – pēkšņi vīrietim jāpamet savs dēls un kaut kādā veidā jāatrod aizvietotājs. Es nespēju iedomāties, ko nozīmē nonākt šādā situācijā un kā tikt galā, jo īpaši, kad tavs bērns ir tik jauns. Tas man lika domāt – ko nozīmē labi vecāki un laba ģimene?"

Filma vēstī par bērnības nozīmi un uzdod jautājumus ne tikai par ģimenes vērtību, bet arī to, kas veido ģimeni, kas tajā piedalās? Situācijas dramatisms šajā ekrāna stāstā aizrauj elpu, tomēr melodrāmas skanējums un sentimentālās notis ir tik pieklusinātas, ka skatītājs nonāk gaišuma un cerību pilnā telpā, kur mazsvarīgajam vairs nav nekādu iespēju aizēnot patiesi svarīgo.

Foto: Vida Press

Filma "Nekur īpaši" savu Latvijas pirmizrādi piedzīvoja 2020. gada Rīgas Starptautiskā kino festivāla laikā, taču plašākai publikai tā būs pieejama no 30. septembra kinoteātros "Kino Citadele", "Kino Bize", "K.Suns", "Apollo", "Kino Vidzeme" un "Kino Auseklis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!