Foto: Vida Press

Ir sajūta, ka ražīgais aktieris Nikolass Keidžs pāriet no viena projekta uz nākamo, iejūtoties jaunu varoņu ādā visos filmu žanros, lai sniegtu faniem dažādākās izrādes. Cilvēkiem būs savs viedoklis par to, kuras konkrētas Keidža vadītās filmas ir labākās no tām, un arī pašam Keidžam ir savas domas par to. Nesen aktieris piedalījās "Reddit AMA", lai reklamētu savu jaunāko filmu "The Unbearable Weight of Massive Talent". Lūk, ko viņš teica vienam fanam, kad viņš lūdza aktierim izvēlēties trīs savas labākās filmas, ko saglabāt pēcnācējiem.

Bez šaubām, lielākā daļa aktieru atteiktos atbildēt uz šādu jautājumu, bet ne Keidžs. Viņš sniedza mums atbildi!

Viena no filmām, ko viņš izvēlējās, bija 1999. gada drāma "Augšāmceļot mirušos" ("Bringing Out the Dead"). Viņa otrā izvēle bija "Cūka" ("Pig") – drāma, kurā viņš piedalījās pagājušajā gadā. Savukārt trešā un pēdējā izvēlētā filma bija tā, par kuru viņš saņēma Oskaru – "Pametot Lasvegasu" ("Leaving Las Vegas").

Keidžs nesniedza sīkāku paskaidrojumu par savām izvēlēm, taču viņa fani sociālajos medijos slavē aktiera izvēli. Patiešām, ir viegli saprast, kāpēc Keidžs izvēlējās šīs trīs filmas kā savas personīgās favorītes. Filma "Bring Out the Dead" viņš sadarbojās ar leģendāro režisoru Martinu Skorsēzi. Viņš kļuva par stilīgu neatliekamās palīdzības šofera portretu, kas piedzīvo dzīvi un nāvi Ņujorkas ielās. Sarakstā iekļauta arī jaunākā filma "Pig", kas bija viena no 2021. gada visizcilākajām filmām, un tajā tika demonstrēta viena no Keidža uzslavētākajām lomām. Un, protams, filma "Leaving Las Vegas", par kuru Keidžs ieguva Kinoakadēmijas balvu kā labākais aktieris 1995. gadā.

Interesanti, ka Keidžs izvēlējās trīs no savām vairāk kritiķu atzītajām filmām kā saglabāšanas cienīgākās. Viņš neizlēma saglabāt, piemēram, filmu "Con Air" vai "The Rock", vai "National Treasure", lai to varētu baudīt nākamās paaudzes. Un viņš arī neizvēlējās nevienu no savām kulta filmām, piemēram, "The Wicker Man" vai "Bad Leitnant: Port of Call New Orleans". Šķiet, ka Keidžs lielā mērā piekrīt kritiķiem, ja runa ir par viņa filmu vērtēšanu.

Lai gan savas piecu gadu desmitu ilgās karjeras laikā Keidžs ir atveidojis ļoti dažādus varoņus, spēlēt sevi filmā "The Unbearable Weight of Massive Talent" varētu būt viņa lielākais izaicinājums no visiem. Filma pie mums nonāks jau 24. aprīlī!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!