28. aprīlī kanāls "Disney+" sāks rādīt filmu "Pīters Pens un Vendija" – klasiskās pasakas jaunāko versiju, kurā jau zināmā Pītera Pena fantāzijas pasaule savijas ar mūsdienām. Reklāmas rullītī redzami visi zināmie un atpazīstamākie šīs pasaules varoņi, bet jaunais ekranizējums no iepriekšējām versijām par Pīteru Penu atšķiras ar to, ka aktieru sastāvs izvēlēts krietni daudzveidīgāks.

"Bet jūs visi neesiet zēni," saka Everas Andersones (Ever Anderson) atveidotā Vendija Dārlinga bērnu grupiņai Nekurzemē, kuri apgalvo, ka ir "Pazudušie zēni" ("Lost boys"). Pēc Vendijas jautājuma kadrā parādās divas meitenes un enerģiski atbild: "Un?!" Savukārt mazo feju Zvārgulīti, kas pavada Pīteru Penu un Vendiju cauri Nekurzemei, atveido Jara Šahidi (Yara Shahidi). Viņa ir pirmā melnādainā sieviete, kas uz ekrāna attēlojusi mazo feju.

Galvenā – Pītera Pena – loma atvēlēta Aleksandram Molonijam, kuram šī ir debija pilnmetrāžas spēlfilmā, savukārt pieredzējušais aktieris Džūda Lovs iejuties kapteiņa Āķa lomā. Reklāmas rullītī redzams, ka kapteiņa Āķa tēls saglabāts kādu mēs to esam raduši redzēt – ar tam raksturīgo āķi, sarkano mēteli un savītām ūsām.

Filma "Pīters Pens un Vendija" stāsta par Vendiju Dārlingu, jaunu meiteni, kura baidās pamest bērnības mājas un satiek Pīteru Penu, zēnu, kurš atsakās izaugt. Kopā ar brāļiem un mazo feju Zvārgulīti viņa kopā ar Pīteru dodas uz Nekurzemes maģisko pasauli. Tur Vendija sastopas ar ļauno pirātu kapteini un dodas aizraujošā un bīstamā piedzīvojumā, kas uz visiem laikiem mainīs viņas dzīvi.

Kinematogrāfijas pasaulē ir neskaitāmi daudz versiju par skotu rakstnieka Džeimsa Metjū Berija radīto puisēnu Pīteru Penu – zēnu, kas nepieauga, un šī Disneja radītā ekranizācija solās būt mūsdienīgākā un iekļaujošākā no visām līdz šim redzētajām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!