Foto: Publicitātes foto

5. janvārī pirmizrādi piedzīvo Latvijā radīta animācijas komēdijseriāla bērniem un jauniešiem – "Blinkijs" pilotsērija, portālu "Kinolente" informē pārstāvji. Tā tapusi video un animāciju studijas "Sense Media" un "Tet Studio" kopprodukcijā.

Kā skaidro komēdijseriāla producents Egils Šusts, animācija ir piedzīvojumu, problēmsituāciju un savstarpējo attiecību stāsts, kas ir pārsteigumiem pilns dēku atveidojums, kuru skatīties ir vienlīdz intriģējoši, kā izglītojoši.

"Blinkijs ir suns, kurš vēlas palikt netraucēts, gulšņāt uz sava iemīļotā dīvāna un skatīties nebeidzamās ziepju operas, taču diemžēl tas viņam nav iespējams, jo viņa saimnieks Brendons pastāvīgi iekuļas nepatikšanās un Blinkijam nākas iziet no savas komforta zonas, lai viņu glābtu," seriāla vadmotīvu ieskicē animācijas stāsta autors Juris Lisovs.

Animācijas komēdijseriāla pirmā sērija no 5. janvāra skatāma "Shortcut Films" lietotnē, kā arī "Helio iTV" sadaļā "Bērnu stūrītis" jebkurā sev ērtā laikā. "Latvijas seriāli, šovi, bērnu raidījumi un tagad arī animācijas seriāls – palīdzam jaunām, radošām idejām īstenoties un atrast savu ceļu pie skatītājiem. Ticam, ka aizraujošs stāsts apvienojumā ar mūsdienīgu animāciju un "Sense Media" komandas enerģiju, ļaus sasniegt rezultātu, kas uzrunās mazus un lielus skatītājus," uzsver "Tet" izklaides pakalpojumu direktore Inga Alika-Stroda.

Animācijas "Blinkijs" režisors un galvenais mākslinieks, animators ir Mārtiņš Feodosovs, scenārija un teksta autors Juris Lisovs, producents – Egils Šusts, bet komponiste – Laura Vītola. Galvenās lomas ierunājuši Mārtiņš Gūža, Ansis Alksnis, Laura Atelsone un Valdis Vanags. Komēdijseriāls tapis studijā "Sense Media".

Plašākai informācijai un seriāla jaunumiem ikviens var sekot līdzi "Facebook" , "Instagram" un "Twitter" kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!