Foto: DELFI
No 7. augusta uz lielajiem ekrāniem Latvijā būs skatāma dokumentālā filma "Robežu gūstā", kuras galvenais varonis ir ugunsdzēsēju auto "Mercedes Benz" jeb "ugunsdzēsējs". Aizvadītā gada jūnijā autoekspedīcija ceļotāja Harija Sila vadībā devās uz Vjetnamas pilsētu Lao Cai, lai uz Rīgu atgādātu tur pirms vairāk nekā septiņiem gadiem gūstā saņemto auto.

Kā vēstīts filmas feisbuka lapā, ekspedīcija beidzās tikai tajā brīdī, kad visi atgriezās mājās. "Viens no lielākajiem un neprognozējamākajiem piedzīvojumiem mūžā. Ar veciem ugunsdzēsēju auto apbraukt pusi pasaules. Pieci kontinenti un piecas dažādas ekspedīcijas, cauri Tibetai uz Latīņameriku un prom uz Āfriku līdz pat Keiptaunai. Šķiet mūs nevarēs apturēt nekas, līdz mūsu ugunsdzēsēji tika nobloķēti uz Ķīnas un Vjetnamas robežas, vienā no visgrūtāk šķērsojamiem robežpunktiem pasaulē," lasāms ierakstā.

Pēcāk ekspedīcijas dalībnieki atgriezās Latvijā, taču pamest savējos nevar. Tieši tāpēc pēc gandrīz astoņiem gadiem tika uzsākta glābšanas ekspedīcija, lai visi sveiki un veseli sasniegtu finiša līniju.

5. augustā "Robežu gūstā" piedzīvos pirmizrādi "Kino Citadele" telpās, kur apmeklētājiem būs iespēja satikt arī filmas veidotāju komandu. Taču pirms tam iespējams iepazīties tuvāk arī filmas galveno varoni – "Bomberosu" jeb ugunsdzēsēju auto. Tas apskatāms pretim kinoteātrim.

Plašāk par aizraujošo ekspedīciju un veiksmīgo atgriešanos mājās lasi šajā "Tūrisma Gids" rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!