Foto: AP/Scanpix/LETA

"Netflix" ir ieviesis jaunu kategoriju "short-ass movies" jeb "īsfilmas" pēc tam, kad Pīts Deividsons "Saturday Night Live" ar dziesmu pajokoju par to, ka trūkst filmu, kas ilgst mazāk nekā stundu un 40 minūtes, ziņo "NBC News".

"Mūsdienās, kad apsēžamies skatīties filmu, mēs varam atrast gandrīz jebko," dziedāja Deividsons. "Bet ir tikai viena veida filmas, ko es vienmēr meklēju, un tās ir īsfilmas. Patiešām īsa filma, piemēram, ne vairāk kā stunda 40."


Dziesmas laikā Deividsons sūdzējās arī par filmas "Betmens" ilgumu, kas tiek rādīta gandrīz trīs stundas. "Es dzirdēju, ka "Betmens" ir lielisks, tāpēc es devos uz kinoteātri un to noskatījos. Es divreiz piečurāju bikses," viņš jokoja.

Vēl viens ironisks brīdis pienāca, kad Deividsons tika iztaujāts par viņa paša filmu "The King of Staten Island", kuras ilgums ir divas stundas un 17 minūtes. "Bet mums vajadzēja visas tās minūtes," viņš jokoja.

Pēc tam, kad oficiālajā "Saturday Night Live" "Twitter" kontā tika publicēts muzikālais sižets, "Netflix" uz to atbildēja: "Laba ideja", pievienojot saiti uz lapu šim "Netflix" žandram: "Īsfilmas".

Jaunā kategorija ir mājvieta dažādām filmām, kuru garums nepārsniedz divas stundas. Tajā iekļauta kritiķu atzinīgi novērtētā "Lady Bird", komēdijas filma "Zoolander", kā arī jaunais trilleris "The Weekend Away". Kopā ar šīm filmām tiek demonstrēta virkne citu filmu, kas sniedz plašu izvēli skatītājiem, kuri piekrīt Deividsona kritikai par Holivudas neseno tendenci: lielākoties veidot garas filmas.

"Netflix" apstiprināja, ka "Short-Ass Movies" ir pieejamas straumēšanas platformā, taču atteicās atbildēt uz jautājumu par to, cik ilgi tā paliks kā kategorija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!