Foto: Vida Press

Kamēr asa sižeta piedzīvojumu filma "Melnā atraitne" jau ilgi gaida, kad beidzot tiks izlaista uz ekrāniem, aktrise nav slēpusi kritiku par Natašas Romanovas atveidojumu kādā citā "Marvel" filmā. Savu sašutumu viņa izteikusi par citu šī kino žanra pārstāvi – "Dzelzs vīru 2", raksta "The Hollywood Reporter".

Nataša Romanova jeb Melnā atraitne ir daudzu iemīļots tēls supervaroņu pasaulē, kurš beidzot drīzumā sagaidīs savas solo filmas iznākšanu uz lielajiem ekrāniem. Svinīgais datums noteikts 9. jūlijā, taču, domājot par varoni, tās atveidotāja Johansone izteikusies – 2010. gada filmā "Dzelzs vīrs 2" kaut kas ļoti nogāja greizi.

Nesen publicētajā intervijā "Hello Beautiful" Johansone atklājusi, ka Natašas Romanovas tēls gadu gaitā audzis un mainījies, un to lielākoties ietekmējusi arī viņas pašas izaugsme – gan personīgā līmenī, gan kā aktrisei. "Ir pagājuši 10 gadi, kuru laikā noticis daudz. Man ir citādāka uztvere par sevi… Uztvere par sevi, kā par sievieti. Šobrīd esmu absolūti citā dzīves posmā," tā Johansone.

Turpinājumā viņa sacījusi, ka tam visam ir bijusi saistība ar attālināšanos no pārmērīgas seksualizācijas. "Lai gan filmu "Dzelzs vīrs 2" bija ļoti forši skatīties un tajā bija daudz lielisku momentu, varone ir ļoti seksualizēta, vai saproti? Par viņu runāja tā, it kā būtu "gabals", īpašums, lieta vai kas tamlīdzīgs," pārdomās dalījusies aktrise, norādot, ka Tonijs Stārks kādā brīdī viņu pat nosaucis par "gaļas gabalu". Toreiz, iespējams, arī pašai Johansonei tas vēl šķitis kompliments, taču aktrise to saista ar absolūti citādāku domāšanas veidu, kas šobrīd atstāts pagātnē. "Tagad cilvēki, jaunas meitenes, saņem daudz pozitīvāku vēstījumu, taču ir neticami būt daļai no šīm pārmaiņām. Būt daļai gan no vecā stāsta, gan arī progresa."

Pievēršoties konkrētāk jau filmai, šajā kontekstā izceļama viena aina. Tajā Nataša noliek uz lāpstiņām Džona Favro atveidoto Tonija asistentu/miesassargu. Pēc tam, kad viņa Tonijam paprasījusi nepieciešamo pirkstu nospiedumu un dodas prom, Tonijs noteic: "Es gribu vienu…". Uz to Gvinetas Paltrovas Pepera atbild: "Nē."

Jaunā filma ar Johansoni galvenajā lomā atklās Romanovas tēlu jaunā gaismā un kontekstā. Kā zināms, Nataša Romanova tika audzināta kā spiedze un lielāko daļu savas dzīves pavadījusi šajā ampluā, tāpēc – ja runa ir par privātās dzīves nosargāšanu, tad šajā ziņā viņa ir meistare.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!