Foto: Vida Press
"Ātrs un bez žēlastības" fani visā pasaulē ir sajūsmā par franšīzes atgriešanos ar 10. daļu "Fast X" nākamā gada aprīlī. Tomēr Losandželosas pieprasītākās apkaimes – "Angelino Heights" – iedzīvotāji par notiekošo nemaz nav sajūsmā.

Daži Losandželosas vietējie iedzīvotāji plāno protestēt pret gaidāmās kinolentes "Fast X" filmēšanu. Iemesls – viņiem ir apnikusi pārlieku lielā uzmanība, ko franšīze pievērsusi viņu apkaimei, ziņo "The Independent".

Kopš "Fast & Furious" debijas 2001. gadā šī vieta bijusi īpaši nozīmīga, fani pulcējušies "Angelino Heights", lai apmeklētu Boba tirgu, kā arī Vina Dīzela Dominika Toretto mājvietu. Boba tirgus un Dominika māja ir kļuvuši par galamērķi ne tikai selfiju uzņemšanai. Gandrīz katru vakaru automašīnu entuziasti izbrauc pie veikala, lielā ātrumā griežot "saulītes" un izpildot dažādus bīstamus trikus, kā arī brauc sacīkstēs un "pārņem" ielas visā tuvējā apkārtnē.

Ziņojumā citēti vairāki iedzīvotāji, kuri izteikušies, ka protests ir vairāk saistīts ar sagādātajām neērtībām jau ilgu laiku, nevis vienu konkrētu filmēšanas dienu. Kāds precēts pāris, kurš dzīvo netālu no Boba tirgus atrašanās vietas, stāstīja, ka fani "griež saulītes un gāzē motoru, radot troksni un dūmus", savukārt kāds cits iedzīvotājs apgalvoja, ka kāds "Fast & Furious" fans "reiz uz viņu pavērsis ieroci", kuram viņš bija lūdzis dienas vidū pārtraukt traci.

Kāda iedzīvotāja Helēna Kima izdevumam "Variety" pastāstīja, ka viņa ir bijusi lieciniece vairākām automašīnu sadursmēm. "Kāds tiks nogalināts," viņa sacīja žurnālam. "Agrāk vai vēlāk." Kimas vīrs Roberts Hovards izdevumam atklāja, ka viņa 90 gadus vecā māte "naktī nobīstas" skaļā trokšņa dēļ, kuru rada apkārtnes ielu braucēji.

Iedzīvotāji, kuri saskaras ar pastāvīgo troksni un nedrošajiem apstākļiem, ir pārguruši, un 26. augsutā plāno protestu pret "Ātrs X" uzņemšanu.

"Ja šīs filmas uzņemšanai tiks atļauts turpināties "Angelino Heights" vai kādā tās daļā... Mēs rīkosim protestu un aicināsim žurnālistus un ziņu kameras visu dienu un nakti filmēt mūs, protestējot pret šo filmas uzņemšanu," teikts e-pastā, ko "Variety" ieguvis no kāda iedzīvotāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!