Foto: Vida Press

Džeimsa Kamerona filmas "Avatar: The Way of Water" garums pavisam noteikti atbilst 13 gadus ilgušajai turpinājuma gaidīšanai. Tiek lēsts, ka tā tiks rādīta trīs stundas un 10 minūtes. "Disney" nav sniedzis komentārus, bet režisors ir publiski paziņojis, ka tā būs gara filma.

Kad 2009. gadā uz ekrāniem nonāca filma "Avatars", tā kļuva par visu laiku komerciāli veiksmīgāko kinofilmu, nopelnot 2,8 miljardus ASV dolāru (2,81 miljards eiro). Pēc lielajiem panākumiem tapa zināms, ka pirmās filmas pēdās soļos vēl četri turpinājumi. Katra no četrām "Avatara" daļām, kuru filmēšana tika uzsākta 2017. gadā, izmaksās aptuveni 250 miljonu ASV dolāru, tādējādi sastādot kopējo budžetu vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru apmērā. Vērts piebilst, ka Džeimsa Kamerona "Avatars" bija un vēl aizvien ir visdārgākā jebkad uzņemtā filma.

Tāpat grāvējs pārsteidza kritiķus un auditoriju ar pārsteidzošiem viuzuālajiem materiāliem līdzās stāstam, kas izraisīja rezonansi visā pasaulē. Pirmā filma bija par aptuveni 29 minūtēm īsāka, tā bija divas stundas un 41 minūtes gara.

Tātad – jaunajā "Deadline" ziņojumā teikts, ka ir paredzams, ka "Avatar: The Way of Water" izpildlaiks ilgs vairāk nekā trīs stundas, padarot turpinājumu par vismaz 20 minūtēm garāku nekā tā priekšgājējam. Ziņojums izriet no iepriekšējām baumām, kas izplatījās no starptautiskas publikācijas, kurā teikts, ka filma būs trīs stundas un 10 minūtes gara, kas, kā norāda avoti, nav precīzs skaitlis, jo galīgais izpildes laiks vēl nav nolemts.

Režisora jaunajā darbā sastapsim gan jau iepazītos personāžus, gan jaunus tēlus, tostarp Sigurniju Vīveri, kura gan it kā atveidošot citu tēlu (to gan Vīvere teica nu jau tik tālajā 2014. gadā, tāpēc kas to lai zina, kas tur beigās noticis). 2009. gadā "Avatar" pārsteidza ar novatorisko pieeju 3D efektiem, no kuriem nogurām ļoti ātri, bet, ja nu ir kāds, kuram būs paslēpts kāds pārsteiguma dūzis kabatā arī sīkvelam, tad tas ir Džeimss Kamerons.

Rodas jautājums, vai trīs stundu ilgais darbības laiks ir pareizā izvēle "Avatar 2"?

Kamerons ir pazīstams arī ar "Titāniku" — katastrofu filmu, kurā ir ietverts plašs mīlas stāsts vērienīgā mērogā. Filmas ilgums bija trīs stundas un 15 minūtes. "Titānika" panākumi liecina, ka skatītājus neietekmē filmas darbības laiks, ja viņus aizrauj tās stāsts.

"20th Century" un "Disney", kas ir filmas "The Way of Water" "mājvieta", vēl nav izlaiduši oficiālu turpinājuma izpildes laiku, taču baumas par filmas garumu sāka uzplaukt, tiklīdz tā saņēma oficiālu novērtējumu. (ASV filmai ir piešķirts vērtējums PG-13 – daži materiāli var nebūt piemēroti bērniem, kas jaunāki par 13 gadiem.) Lūk, vairāki kinoteātri, publicējot vērtējumu savās vietnēs, netīšām norādījuši darbības laiku.

Fani visā pasaulē ir sarosījušies. Viens no populārākajiem tvītiem ir šāds: "Atceries, kad visi sūdzējāmies par to, ka filmas ir pārāk garas? Toreiz es piekritu, bet tagad nē. Džeimsa Kamerona "Avatar 2" var būt tik garš, cik tas vēlas," rakstīja kāds tvītotājs.

"Avatar: The Way of Water" kinoteātros tiks izlaists 16. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!