"Warner Bros." studija nākusi klajā ar paziņojumu, kas satricinājis daudzus – viņi savas 17 filmas, kuru pirmizrāde plānota 2021. gadā, vienlaicīgi nodos gan kinoteātriem, gan arī "HBO Max" platformai, kurās būs skatāmas tieši mēnesi, vēsta "The Hollywood Reporter".

Šādu soli studija pamato ar neskaidrību, kad jaunā koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ pasaule varētu atgriezties ierastajā filmu izrādīšanas režīmā. Šo pašu ceļu izvēlējušies iet arī potenciāli veiksmīgās filmas "Brīnumsieviete 1984" veidotāji, kuri savu gara darbu tieši tāpat 25. decembrī nogādās gan kinoteātros, gan arī straumēšanas vietnē.

Mājas apstākļos kino fani varēs skatīties visdažādāko žanru filmas, tostarp "Matrix 4", "Dune", "Tom & Jerry", "The Suicide Squad", "The Little Things", "Judas and the Black Messiah", "Godzilla vs. Kong", "Mortal Kombat", "Those Who Wish Me Dead" un daudzas citas, norāda "Deadline". Skaidrības labas jāpiebilst, ka straumēšanas platformā filma mēnesi būs pieejama vietējā ASV tirgū, starptautiski – kinoteātros, kur to durvis būs atvērtas, skaidro "The Verge".

Plānots, ka šo negaidīto soli kinoteātri uztvers kā sitienu zem jostasvietas, ņemot vērā, ka iepriekšējais modelis veiksmīgi darbojies gadu desmitiem. Studija norādījusi, ka šāds piegājiens attiecināms tikai uz pandēmijas laiku, taču – kad kaut kas tiek saplēsts, vai tiešām iespējams visu salikt atpakaļ kopā?

"Warner Bros" pārstāve Anna Sarnofa sacījusi: "Mēs dzīvojam nebijušā laikā, kas prasa radošas pieejas, tajā skaitā šo mūsu iniciatīvu. Neviens nevēlas filmas redzēt uz lielajiem ekrāniem vairāk par mums. Mēs arī zinām, ka dzīvošanai kinoteātriem ir nepieciešams jauns saturs, taču mums jācenšas rast balanss, jo realitātē liela daļa ASV kinoteātru 2021. gadā darbosies ar samazinātu kapacitāti."

Filma, kurai bija lemts kļūt vienlaikus par ēsmu mājās sabēgušo skatītāju atvilināšanai, kā arī lakmusa papīriņu, kas atklātu faktisko situāciju lielbudžeta filmu izplatīšanā, bija "Warner Bros." un Kristofera Nolana "Tenet". Situācija izrādījās ļaunāka, nekā prognozēts. Pēc pirmizrādēm kinoteātros "Tenet", kuras kopējais budžets tiek lēsts ap 300 miljoniem ASV dolāru (ietverot mārketinga izmaksas), vajadzētu nopelnīt vismaz 450-500 miljonus ASV dolāru, lai pārvarētu zaudējumu punktu. Oktobra sākumā filmas kopējie ienākumi pasaulē sasniedz aptuveni 285 miljonus ASV dolāru, no kuriem tikai nieka 41 miljons bija nopelnīts ASV kinoteātros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!