Foto: Vida Press

Mīna, zilonīte no multfilmas "Dziedi!", ir kļuvusi par jaunāko atcelšanas kultūras upuri, pateicoties "TikTok" lietotājiem, ziņo "NBC News".

Kautrīgās zilonītes tēls tiek izsmiets un kritizēts sešus gadus pēc tam, kad animācijas filma "Dziedi!" nonāca pie kino skatītājiem.

Aina no filmiņas, kurā Mīna dzied savam vectēvam "Happy Birthday", pēdējo nedēļu laikā ir kļuvusi par karstāko naida tēmu sociālajā tīklā "TikTok". Vēl viens video, kas ievietots 25. janvārī, iespējams, vēl vairāk noskaņoja interneta lietotājus pret Mīnu. Video skatīts vairāk nekā 20 miljonus reižu un saņēmis atzīmi "patīk" no vairāk nekā 3,7 miljoniem šī tīkla lietotāju.

Savukārt "TikTok" tēmturim #MeenaSlander ir vairāk nekā 73 miljoni skatījumi, bet #MeenaTheElephant – vairāk nekā 44 miljoni skatījumu.

"Dziedi!" sižets seko līdzi teātra īpašnieka koalas mēģinājumam glābt savu mīļoto vietu, rīkojot dziedāšanas konkursu, kurā piedalās arī Mīna. "Universal Pictures" izdotā filma kopumā ir saņēmusi pozitīvas atsauksmes.

Kāpēc un kad sākās naids pret Mīnu?


Viss sācies ar lietotāja @RandyFanBoy ievietoto video. Šis video, kas publicēts 17. janvārī, ir skatīts vairāk nekā 7,5 miljonu reižu.

@randyfanboy BYE#marrymerandymarsh #chipspartnerandhusbandforever #i❤️randy #gihunshusband #singmovie #sing #fyp #extra #happybirthday ♬ Shes so extra and for what - Randy❤️


Pretreakcijas iemesls ir uzskats, ka Mīna zemtekstā vēlas pateikt: "Izvēlies mani!" "Izvēlies mani" — ir uzskatāms par maldinošu izteikumu, ko bieži piedēvē jaunām sievietēm. Šis apzīmējums raksturo cilvēku, kurš tik ļoti alkst pēc uzmanības, ka atradīs jebkādu veidu, kā vienmēr būt uzmanības centrā.

Viens no piemēriem, ko sociālajos medijos bieži izmanto, lai aprakstītu "izvēlies mani", ir sieviete, kura saka: "Es nesatieku ar citām meitenēm", lai atšķirtos no citām sievietēm.

Mīnas gadījumā "TikTok" radīja problēmas ar dzimšanas dienas ainu, jo Mīna dzied savam vectēvam un viņas balss aizlūst...

"Mīna pārspīlē"


Kontam ar nosaukumu @MeenaTheGoofyPickMe ir vairāk nekā 43 000 sekotāju, un tas ir veltīts šī animācijas tēla apsmiešanai.

@torikelly #duet with @dillydingdong3 ♬ Shes so extra and for what - Randy❤️


Daudzi "TikTok" lietotāji norādījuši, ka naids pret Mīnu ir pārkāpis jebkādas robežas, atzīmējot, ka daži izmanto šo tendenci, noniecinot varoni par viņas izmēru un svaru, ņirgājoties par to, ka viņa ir "aptaukojusies".

Tomēr vairums šo tendenci ir izmantojuši, lai jokotu par kādu cilvēku viņu dzīvē — par kādu dāmu baznīcā vai muzikālu teātra bērnu, kas, meklējot uzmanību, nedaudz pārspīlē.

Dziedātāja Torija Kellija, kas filmiņā ir Mīnas balss, 21. janvārī ievietojot "TikTok" video, kurā viņa sinhronizēja pārspīlēto ainu "Daudz laimes dzimšanas dienā", videoklipā ierakstot: "Tavs tēls ir ārprātīgs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!