Foto: Vida Press

Ielūkojoties straumēšanas platformas "Netflix" skatītāko filmu un seriālu topā, augšgalā kādu brītiņu jau gozējas jaunums – seriāls "Behind Her Eyes". Kā norāda ārzemju mediji, jo mazāk pirms skatīšanās zināsi, jo labāk, taču aptuveno stāstu jebkurā gadījumā vērts ieskicēt – lai saprastu, vai maz vēlies atvēlēt savu brīvo laiku savdabīgiem notikumiem, kas apvij šķietami tik labi zināmo mīlas trijstūra tēmu. Turpinājumā pastāstīsim, kā sešu sēriju seriāls no drāmas momentāni pietuvojās šausmu filmai un ar kādām sajūtām to uzņēmuši skatītāji.

Pamata sižets, ļoti iespējams, šķitīs jau kaut kur dzirdēts, un tu nebūsi kļūdījies. Arī šajā britu seriālā skatītāji tiek iepīti mīlas trijstūrī, kura centrā ir Simonas Braunas atveidotā šķirtene, rutīnas nogurdinātā Luīze. Kāda spontāna atpūtas nakts noslēdzas ar flirtu, pretējā galda pusē sēžot precētam vīrietim vārdā Deivids (Toms Beitmens). Lai gan pēc tam nākas atskārst, cik kļūdains bija lēmums iesaistītes dziļākās sarunās un darbībās, lielā skāde jau bija nodarīta.

Jau drīz vien atklājas, ka Deivids ir Luīzes jaunais priekšnieks – viņas jaunajā darba vietā psihiatrijas klīnikā, un spriedze ar katru brīdi kļūst aizvien acīmredzamāka. Lai šim kokteilim piešķirtu asumiņu, Luīze iepazīstas un sadraudzējas ar Deivida šķietami perfekto sievu Adeli (Īva Hjūsone), izveidojot ļoti tuvu emocionālu saikni. Jāpiebilst gan, Adelei azotē ir daudz noslēpumu, piemēram, par psihiatriskajā klīnikā pavadītu laiku, par kuriem skatītājs pavisam lēnām tiek informēts seriāla gaitā.

Lai izprastu seriāla sižetu, vērts paturēt prātā, ka visa pamatā ir grāmata – Sāras Pinboro 2017. gada šķietami romantiskais darbs, kas vienā acu mirklī pārvēršas trillerī ar šausmu filmas elementiem. Ja, lasot augstāk minēto izklāstu, rodas iespaids, ka stāsti par neuzticīgiem partneriem ar neko nevar pārsteigt (bet varbūt galvenais stalkeris ir tieši Adele?), ārzemju kino apskatnieki norāda uz pretējo. Pie seriāla scenārija roku pielikuši Stīvs Laitfuts un Andžela Lamanna ("The Punisher"), sākotnēji ļaujot skatītājam noticēt, ka viņš skaidri zina, kā šis stāsts beigsies, un tad pēkšņi nomainot kursu par 180 grādiem. Ņemot vērā, ka prasīgos 21. gadsimta skatītājus maz kas sižetiskajās līnijās vairs var pārsteigt, "Behind Her Eyes" cenšas šim apgalvojumam spītīgi turēties pretī un piedāvāt pavērsienus, kas nav pat prātā ienākuši.

Jaunajā seriālā viens negaidīts pagrieziens seko nākamajam, nemaz nerunājot par noslēgumu, kas raisījis sabiedrības šūmēšanos sociālajos tīklos. Kas tad beigās īsti notiek? Neuztraucies, priekšā neteiksim, taču mikroblogošanas vietnē "Twitter" varam lasīt, ka vieni skatītāji ir šokā, citi gala rezultātu sauc par dīvainu un pat biedējošu, bet dažu prātus loģiskā skaidrojuma meklējumi nomocījuši vēl ilgi.

Jāpiebilst gan, ka šāda reakcija nav liels pārsteigums – arī pēc grāmatas iznākšanas un izlasīšanas soctīklu lietotāji, par to spriedelējot, pievienoja īpaši izveidotu mirkļbirku, kas pauda milzīgu apjukumu par negaidītajām beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!