Foto: Kadrs no filmas/Vida Press
Laižam uz pludmali? Ja vēl tomēr atvaļinājums nav klāt, iesakām iedvesmoties un noķert vasaras sajūtu aiz astes, pateicoties šīm vasaras filmām. Šīs filmas ir apliecinājums – pavadot laiku smiltīs un jūrā, var iegūt vairākas jaunas pieredzes, no kurām dažas var pat mainīt dzīvi.

"Netflix" piedāvā daudz filmu, kas ļauj pārliecināties, ka var gūt baudu no pludmalēm, atrodoties pat mājās. Bieži vien šīs filmas iedvesmo skatītājus piedzīvot tādus pašus vai līdzīgus piedzīvojumus.

"Forgetting Sarah Marshall"

Filma "Aizmirst Sāru Maršalu" ir klasiska komēdija, kurā Pīters (Džeisons Sīgels) dodas atvaļinājumā uz Havaju salām, lai tiktu pāri šķiršanās brīdim ar savu ilggadējo draudzeni Sāru (Kristena Bela). Pīters ātri vien saprot, ka Sāra ar savu jauno mīļāko atrodas tajā pašā kūrortā. Pilnīgi izmisušais Pīters jūt, ka viss viņa ceļojums ir sabojāts. Tomēr viņš iepazīstas ar jaunu draugu – viesnīcas darbinieci Reičelu (Mila Kunisa). Kad viņa uzaicina viņu uz Luau pludmali, viņš sāk justies daudz labāk.

Šī filma parāda, ka tieši apkārtējie cilvēki un tava attieksme pret viņiem nosaka, kādu pieredzi vari gūt atvaļinājumā.

"Soul Surfer"

Šī filma piedāvā nopietnāku un pat iedvesmojošāku pieredzi. Pamatojoties uz patiesu stāstu par Betāniju Hamiltoni, vienu no Amerikas labākajām sērfotājiem, "Soul Surfer" pievērš uzmanību traģiskajam haizivs negadījumam.

Tātad – Betānija Hamiltone ir pusaudze, kura mīl sērfošanu. Kādu dienu, kad Betānija kopā ar draudzeni Alanu, tēvu Holtu un brāli Baironu dodas sērfot, viņai ūdenī negaidīti uzbrūk haizivs, kas norauj Betānijai kreiso roku. Pēc tam, kad Betānija atveseļojas no šī uzbrukuma, viņai jāpārvar arī savas bailes no atgriešanās uz sērfa dēļa.

Ar ģimenes un draugu palīdzību, kā arī dziļu ticību Dievam Betānija sniedz iedvesmojošu stāstu, kas pierāda skatītājiem, ka pludmale nav paredzēta tikai atpūtai.

"Unstoppable"

Vēl viena filma, kas koncentrējās uz Betānijas Hamiltones iedvesmojošo stāstu. Šī filma tika prezentēta dokumentālā formātā. Stāsts seko viņas cīņai, kad viņa cenšas atgriezties ūdenī, atrast mīlestību, izveidot ģimeni...

"The Last Summer"

Filma "The Last Summer" seko kādai vidusskolas absolventu grupai, kuri kopā pavada pēdējo vasaru, pirms viņi dodas uz koledžu. Viņi cīnās ar mīlestību, draudzību, ģimeni un neatkarību, pirms oficiāli sāk pieaugušo dzīvi.

"Under The Riccione Sun"

Filma "Under The Riccione Sun" parāda pludmales spēku, kas pulcē cilvēkus atvaļinājuma laikā. Šajā filmā tā kļūst par ideālu vietu jauniem un līdzīgi domājošiem cilvēkiem, kuri cenšas pēc iespējas labāk izprast savas emocijas.

Pilngadīgās komēdijas drāma "Under the Riccione Sun" seko jauniešu grupai, kuri ierodas Ričones pludmales pilsētā ikgadējā atvaļinājumā. Atrodoties tur, viņi asimilējas pilsētas vieglajā un lēnajā dzīvē un atveras, lai piedzīvotu katru savu mirkli. Viņi iemīlas, saskaras ar izmisumu un atklāj jaunus savas identitātes aspektus.

"Malibu Rescue"


Šī filma iedvesmojas no slavenā 1999. gada televīzijas seriāla "Baywatch". "Malibu Rescue" ir stāsts ne tikai par pludmales apmeklēšanu, bet arī darbu un daudzējādā ziņā dzīvošanu pludmalē. Šajā filmā topošie jaunie glābēji cīnās pret vietējiem par labāko torni pludmalē.

Šī ir smieklīga, savdabīga pusaudžu komēdija par nepiemērotu grupu, kas vasarā iestājas "Malibu Junior Rescue" programmā. Vai viņi var pierādīt savas spējas?

"Malibu Rescue" parāda pludmales gaišāko pusi, aptverot konkurenci starp cilvēkiem, kuri tur pavada vairāk laika nekā jebkurš cits.

"Like Father"


Pēc noballētas nakts jauna darbaholiķe nokļūst medusmēneša kruīzā Karību jūrā kopā ar savu atsvešināto tēvu, kad viņas līgavainis viņu kāzu dienā atstāj pie altāra. Sākuši kā svešinieki, viņi dodas virknē jautru piedzīvojumu un lēnām atjauno attiecības viens ar otru.

"Cast Away"


"Cast Away" ir gan katastrofas, gan izdzīvošanas filma, kas seko Čakam. Čaks Nolands ir kompānijas "FedEx" darbinieks, kurš pēc lidmašīnas avārijas Klusā okeāna dienvidu daļā nokļūst uz neapdzīvotas salas. Nu Čakam, izmantojot lidmašīnas kravas atlikumus, ir jāmēģina uz salas izdzīvot līdz brīdim, kad viņu atradīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!