Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Viens no slavenākajiem aktieriem pasaulē Deivids Lorenss Švimmers ir plaši mīlēts fanu vidū par daudzām lietām, taču visvairāk par izcilo aktierspēli. Viņa vispamanāmākā loma ir Ross Gellers ikoniskajā komēdijā "Draugi", kas pārsteidza skatītājus visā pasaulē, pateicoties viņa nepārspējamajai komiskajai precizitātei un vieglumam, ar kādu viņš iemiesoja Rosa tēlu dažādās nokrāsas.

Jā, ikviens viņu pazīst kā Rosu, taču ir vēl daudz faktu, ko uzzināt par šo labi zināmo aktieri, kurus apkopojis portāls "The Things".

Aktieris, kuram grūti gāja 80.tajos gados

Daudziem aktieriem ir stāsti par to, kā viņi ceļoja uz Holivudu ar sapni un 20 ASV dolāriem kabatā, lai cīnītos un kaut ko grandiozu savā dzīvē sasniegtu, un dažiem tas arī lieliski izdevās. Deivids Švimmers ir viens no tiem, kas ietilpst šajā kategorijā!

Viņš absolvēja universitāti un dibināja pats savu uzņēmumu "Lookingglass Theatre Company". Tomēr 80. gados viņš centās atrast aktiera darbu, lielu daļu šīs desmitgades viņš pavadīja meklējumos, līdz ieguva izcilu lomu filmā "Deadly Silence". Pēc tam viņš sāka piedalīties nelielās TV lomās, piemēram, tādā seriālā kā "The Wonder Years".

Viņš ir strādājis arī par režisoru

Lai gan lielākā daļa Švimmeru pazīst ar viņa darbu ekrānā, proti, kā Rosu Gelleru seriālā "Draugi", viņam ir arī sanācis strādāt kameras otrā pusē.

Viņa pirmā loma kā režisoram ​​bija 2007. gada filmā "Run Fatboy Run", kas bija britu-amerikāņu komēdija, kurā galvenajā lomā bija Saimons Pegs un kura saņēma dažādas atsauksmes. Viņa otrā režisora ​​uzstāšanās bija "Off-Broadway" lugā "Fault Lines".

Foto: Vida Press

Viņš reiz bijis bērnu aktieris

Lai gan Švimmers bērnībā nepiedalījās daudzos projektos, 10 gadu vecumā viņam bija pirmā loma.

Pēc tam, kad viņa ģimene pārcēlās no Kvīnsas uz Losandželosu, viņš filmējās kā fejiņas krustmāte tautas pasakas "Pelnrušķīte" ebreju versijā.

Viņš piedalījies darbnīcā, kuru vadīja Īans Makkelens

1979. gadā, kad Švimmers bija tikai 13 gadus vecs, viņš apmeklēja Šekspīra darbnīcu, turpinot pilnveidot savas aktiera prasmes un apgūstot šo amatu. Šo darbnīcu vadīja neviens cits kā angļu aktieris Īans Makkelens.

Viņš bija improvizācijas grupā ar Stīvenu Kolbertu

Kamēr Švimmeru interesēja aktiermāksla un viņu pat mudināja ar to nodarboties viņa vidusskolas drāmas skolotājs, vecāki vēlējās, lai viņš studētu universitātē un viņam būtu rezerves plāns, ja nu aktiermāksla neizdotos.

Apmeklējot Ziemeļrietumu universitāti Čikāgā, viņš studēja teātra mākslu un nokļuva improvizācijas grupā kopā ar Stīvenu Kolbertu. Protams, Kolberts piedzīvoja milzīgus panākumus vispirms kā "Daily Show" korespondents un tagad kā sava vēlā vakara sarunu šova vadītājs.

Viņš strādāja kopā ar Henriju Vinkleru

"Draugos" pavisam noteikti bija Švimmera galvenā karjeras loma, taču tā nebija viņa pirmā regulārā loma televīzijas seriālā. Tas bija komēdijā ar nosaukumu "Monty", kurā viņš atveidoja liberālo dēlu konservatīvam sarunu šova vadītājam.

Sarunu šova vadītāju atveidoja neviens cits kā Henrijs Vinklers, kurš vislabāk pazīstams kā "The Fonz on Happy Days". Tomēr seriāls ilga tikai sešas epizodes, pirms tas tika atcelts.

Rosa loma tika rakstīta tieši viņam

Švimmers bija ne tikai pirmais aktieris, kas tika izvēlēts ikoniskajam seriālam "Draugi", bet arī Rosa Gellera loma tika uzrakstīta speciāli Švimmeram.

Seriāla izpildproducents jau iepriekš bija strādājis ar Švimmeru, un viņš ir teicis, ka zināja, ka loma būs ideāli piemērota Švimmeram. Viņam bija taisnība, jo, lai gan Ross ir bijis gan viens no kaitinošākajiem un arīdzan skatītāju mīlētākajiem seriāla varoņiem, bez viņa tas nebūtu izdevies tieši tāds, kādu mēs visi to pazīstam!

Viņš varēja būt "Vīri melnā"

Vai varat iedomāties, ka Deivids Švimmers ir uzvalkā komēdijā "Vīri melnā"? Tas tiešām varēja notikt, lai gan nav skaidrs, vai filma būtu bijusi tikpat veiksmīga, ja nebūtu šīs "ķīmijas" starp Džonsu un Vilu Smitu, kuriem galu galā tika uzticētas šīs lomas.

Tiek ziņots, ka Švimmers toreiz no tās atteicās, jo viņš gatavojās režisēt savu pirmo filmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!