Foto: Shutterstock
Lai gan lielai daļai vidusskolas laiks atmiņā palicis ar krāsainām un skaistām ainiņām, citus ne par kādu naudu nevarētu pārliecināt iekāpt laika mašīnā un ceļot atpakaļ laikā uz šķietami dullajiem tīņu gadiem. Taču, neskatoties uz to, mēs ar lielu aizrautību esam gatavi no malas skatīties un just līdzi, kā tikko no ligzdas izmestie putnēni paši mācās lidot – izdzīvo pirmās mīlestības piepildījumu, pirmās vilšanās, nodevību un svaigiem sviedriem iegūto uzvaras garšu.

Būt jaunietim mūsdienu laikmetā ar tik neskaitāmi daudziem vilinājumiem nav viegli. To ar atšķirīgiem panākumiem režisori un filmu veidotāji centušies atrādīt arī dažādos seriālos, kur galvenie varoņi ir tieši viņi – jaunieši, kas mācās dzīvi un dzīvot. Jāpiebilst gan, ka reizēm mūsdienu jauniešu seriāli var šķist pamatīgi "uzfrišināti" un attālināti no realitātes, kas var arī radīt loģisku jautājumu – bet kāpēc tad vispār kaut ko tādu skatīties? Šeit atbildes var atšķirties, taču nereti sāls slēpjas indivīda pārdzīvojumos, kas tiek izdzīvoti drāmas līkločos un liek teju automātiski pārslēgt nākamo sēriju.

Šoreiz esam apkopojuši notikumiem pārbagātus seriālus, kurus ar interesi vērot arī tiem, kam vidusskolas laiks jau sen aiz muguras. Visi seriāli skatāmi straumēšanas platformā "Netflix".

"Control Z" (2020)


Ja kādreiz uzmesta acs pasaulslavenajam seriālam "Intrigante" (Gossip Girl) ar Bleiku Laivliju (Blake Lively) un Leitoni Mīsteri (Leighton Meester) galvenajās lomās un kādu brīdi tas pilnībā pārņēmis savā varā, "Control Z" liekams tajā pašā plauktiņā. Galvenie notikumi risinās kādā prestižā vidusskolā, kuras ikdiena tiek sagriezta kājām gaisā, kad nezināms hakeris iemanījies "uzlauzt" skolēnu telefonus un piekļūt sensitīviem datiem. Kamēr galvenā varone Sofija (Ana Valeria Becerril), pievēršot uzmanību vismazākajām detaļām, cenšas noskaidrot hakera identitāti, pamazām tiek atklāti viņu visrūpīgāk glabātie noslēpumi.

Šobrīd skatītājiem pieejama šī meksikāņu seriāla 1. sezona, kas sastāv no astoņām sērijām.

"The Society" (2019)


Jaunieši pēc iespējas ātrāk vēlas pieaugt un uzsākt patstāvīgu dzīvi, taču retais tam patiesi ir gatavs. "The Society" ir stāsts par jauniešiem, kurus pēc atgriešanās no skolas ekskursijas mājās vairs nesagaida vecāki. Viņi šķietami ir ieradušies tieši tajā pašā vietā, kuru iepriekš pameta, taču pamazām nākas atskārst, ka mājas kļuvušas pilnībā svešas. Viņu rokās ir no baltas lapas veidot jaunu sabiedrību, taču – vai jaunieši tam ir gatavi, kurš uzņemsies virsvadību un vai konflikti novedīs pie pilnīgas iznīcības?

Šobrīd skatītajiem pieejama šī seriāla 1. sezona, kas sastāv no 10 sērijām.

"Riverdale" (2016)


Mistika, attiecības, nodevība un neskaitāmi daudz kopā savītu notikumu, kas katru sezonu pa mazam pavedienam tiek atšķetināti pasaulslavenajā seriālā. Galvenie notikumi seko četru varoņu – Betijas, Džagheda, Veronikas un Ārčija gaitām, cenšoties pašiem ņemt rokās savas dzīves grožus.

Šobrīd skatītajiem pieejamas četras seriāla sezonas.

"13 Reasons Why" (2016-2020)


Laikā, kad jaunieši cenšas izsāpēt un pieņemt Hannas Beikeres nāvi, viens pēc otra atsevišķi skolēni saņemt kasti ar meitenes pašas ierakstītām kasetēm, kurās viņa atklāj notikumus, kas noveda pie šī neatgriezeniskā soļa veikšanas. Katrā 1. sezonas sērijā viņa min iemeslus, kas kopsummā veido skaitli 13. Seriālā aktualizēta virkne jautājumu un aspektu, ar kuriem vidusskolā jaunieši mēdz saskarties, taču baiļu un nezināšanas dēļ izvēlas noklusēt.

Straumēšanas platformā "Netflix" skatāmas visas četras "13 Reasons Why" sērijas.

"Sex Education" (2019)


Labs humors, pārdomāti varoņi un viņu raksturi, kā arī jautājumi, par kuriem daudzi skaļi kautrējas runāt! Darbība norit vidusskolā, un seriālā sirsnīgi tiek vēstīts arī par gejiem, lesbietēm, negribētu grūtniecību un kopumā jauniešiem aktuālām lietām, ko varētu būt interesanti paskatīties arī pieaugušajiem.

Šobrīd straumēšanas platformā "Netflix" skatāmas divas sezonas.

"Elite" (2019)


Naudai piemīt vara, bet – vai tā garantē laimīgu dzīvi? Kad pēc skolas sabrukšanas trim mazturīgiem jauniešiem tiek dota iespēja mācīties privātajā vidusskolā, viņu dzīve sāk mest vienu kūleni pēc cita. Notikumiem sasniedzot kulmināciju, viena no skolniecēm tiek noslepkavota, bet galvenais varonis Samuels – atrasts ar viņas asinīm uz rokām. Šķetinot sarežģīto notikumu virkni, seriāls neiztiek bez attiecību peripētijām, intīmās tuvības, izpratni par reliģiju, atkarībām, naudu un citiem aspektiem jauniešu dzīvēs.

Šobrīd skatītājiem pieejamas trīs seriāla sezonas.

"Baby" (2019)


Viņai ir vecāki, nauda, draugi. Viņa ir skaista un dzīvo vienā no Romas burvīgākajiem apriņķiem, taču ne viss patiesībā ir tik skaists un rožains, kā no ārpuses varētu šķist… Lai spētu izturēt ģimenes un skolas uzlikto spiedienu, galvenā varone Kiara pamazām sāk dzīvot dubultu dzīvo. Nomainot drēbes un vārdu, pēc skolas viņa pārtop citā cilvēkā, taču, cik ilgi viņa spēs būt pati šīs "spēlītes" noteicēja?

Šobrīd skatītājiem pieejamas šī seriāla divas sezonas.

"Outer Banks" (2020)


Ikviens jaunietis sapņo reiz atrast pirms daudziem gadu simtiem noslēptu dārgumu lādi, kas pilna ar zeltu. Lai gan parasti par to lasāms tikai pasakās, šī seriāla jauniešiem sapnis patiesi pietuvinās realitātei, kad Džons ar draugiem atrod sava pazudušā tēva kompasu. Soli pa solim viņi nonāk līdz kartei, kurā atzīmēta dārgumu esamība, taču līdz tiem nemaz tik viegli nonāk nevar. Protams, arī šajā seriālā neiztikt bez romantiskās līnijas, kā arī īpaši tiek aktualizēts jautājums par draudzību starp atšķirīgiem dzimumiem.

Šobrīd skatītājiem pieejama šī seriāla 1. sezona.

"Blood and Water" (2020)


Lai gan nebūt nav vienkārši grožos noturēt ikdienišķu vidusskolas dzīvi, galvenā varone nolemj paralēli atklāt kādu senu ģimenes noslēpumu, kas saistīts ar pirms daudziem gadiem pazudušu māsu. Jo dziļāk viņa meklē, jo sarežģītāk kļūst, ņemot vērā, ka privātajā dzīvē ielaužas simtiem citu notikumu. Vai jebkura cena ir tā vērta, lai atklātu šo mistēriju?

Šobrīd straumēšanas platformā "Netflix" skatāma seriāla pirmā sezona, kā arī oficiāli apstiprināta otrās filmēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!