Foto: Vida Press
Nav noslēpums, ka dzīvē kļūdās pat vislabākie, un tas attiecināms arī uz filmu veidotājiem. Daži misēkļi ir patiesi amizanti, kamēr citi – pavisam nesaprotami, taču, kad būsi tos vienreiz redzējis, izdzēst no atmiņu faila vairs tik vienkārši nevarēsi. Iedvesmojoties no "Independent", lūk, 10 kinofilmu kļūmes!

"Pretty Woman"

Kurš gan nezina slaveno 1990. gada kinolenti ar Džūliju Robertsu un Ričardu Gīru galvenajās lomā! Izrādās, montēšanas procesā filmā ir radusies kļūme, atklājot, ka kopā saliktie kadri nav uzņemti viens pēc otra. Sēžot pie brokastu galda, Robertsa palutina sevi ar kruasānu, taču jau nākamajā kadrā, kamerai atgriežoties viņas virzienā, aktrises rokās redzama pankūka. Jautāsiet, kāpēc gan pēc kruasāna nevarētu uzkost pankūciņu? Problēma šoreiz slēpjas citā aspektā – pēc tam, kad Robertsa jau nokodusies divus gabaliņus, filmā parādās kadrs, kurā viņai atkal rokās ir pankūka tikai ar vienu pusapaļu caurumiņu.

"Once Upon a Time... In Hollywood"

Kventina Tarantino filma "Once Upon a Time... in Hollywood" aizved skatītāju uz dzirkstošajiem 60. gadiem un piedāvā savu versiju Tarantino stilā par vienu no šaušalīgākajiem notikumiem Holivudas vēsturē. Uzmanība pievēršama notikumam, kad Leonardo Dikaprio atveidotais varonis Riks Daltons lido atpakaļ uz Holivudu ar Boeing 747 modeli. Taču acīgākie, precīzāk – Džons Travolta, norādījis, ka tai vajadzēja būt Boeing 707. Filmas darbība norisinās 1969. gadā, taču Boeing 747 sāka lidojumiem izmantot vien 1970. gadā.

"North by Northwest"

Runājot par šo 1959. gada Alfrēda Hičkoka trilleri, nereti tiek pieminēta aina kafejnīcā, kurā Evas Marijas Seintas atveidotā varone vairākas reizes raida lodes Kerija Granta virzienā. Uzmanība jāpievērš fonā sēdošajam zēnam, kurš aiztaisījis ausis vēl pirms šāviena. Var jau būt, ka viņam vienkārši apkārtējo runas bija par skaļu. Var jau būt…

"Terminator 3: Rise of the Machines"

Filmu franšīzes trešajai daļai, tāpat kā iepriekšējām, bija labi komerciāli panākumi, un Arnolds Švarcenegers kļuva par tā brīža pelnošāko aktieri pasaulē. Filmu noteikti ir vērts noskatīties ikvienam, kurš to nav jau izdarījis, taču, lai konstatētu misēkli, ainā lidmašīnu angārā uzmanīgi jāpiefiksē lidaparātu numuri. Kamēr tas atrodas uz zemes, uz spārna iespējams lasīt sekojošu kombināciju – N3035C, savukārt, kad tas pacēlies gaisā, cipari un burti jau mainījušies.

"American Sniper"

Lai gan Bredlijs Kūpers ar savu tēlojumu 2014. gada filmā "American Sniper" izpelnījās pat "Oskara" nomināciju labākā aktiera kategorijā, viņš tomēr nespēja skatītāju acis novērst no plastmasas lelles, kura filmas kontekstā bija ģimenes atvase. Par to šūmējās daudzi, norādot, ka skaidri redzams, cik pašiem aktieriem ir grūti šo emocionālo ainu izvest līdz galam, rokās neturot dzīvu radību. Kā pēcāk atklājis pats Kūpers, arī viņam šī ideja un risinājums šķitis visnotaļ traks.

"Pulp Fiction"

Ja reiz kāda filma ļaudīm nedod mieru, tad tā ir Kventina Tarantīno "Pulp Fiction". Filma ar vairākām savstarpēji savītām sižeta līnijām ieņem īpašu vietu kino mīļotāju sirdīs, taču daudzi nevar naktīs mierīgi gulēt, domājot, kas tad īsti ir kofera atvēršanas brīdī redzamie dzeltenie gaismas stari. Tieši šeit arī sākas fanu teorijas, starp kurām iekļaujas tādi minējumi kā "kaut kas radioaktīvs" un briljanti.

Taču, runājot par misēkļa ainu, skats jāvērš sienas virzienā. Tajā iespējams redzēt šāviena radītus caurums, lai gan līdz tam neviens uz Džonu Travoltu un Semjuelu Lī Džeksonu jeb Džūlzu un Vincentu nav šāvis.

Vairāk par filmu lasi šeit.

"Fast and Furious"

Nenoliedzami, nevienā no "Ātrs un bez žēlastības" franšīzes daļām netrūkst dragreisu, riepu kūpināšanu un mašīnu rūkšanu, taču 2001. gadā viena no sacīkstēm izcēlās ar nelielu kļūmīti. Ainā, kurā uz starta līnijas viens otram blakus nostājušies Džesijs un Trans, varam redzēt, ka otrajam minētajam mugurā ir melns krekls ar apkaklīti un pagarinātām rokām. Savukārt, kad abi metušies viens otru apdzīt, Tranam mugurā ir melns, taču pavisam cita piegriezuma krekls.

"Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl"

Pirātu izskatu grūti ar kādu citu sajaukt, un diez vai viņi ļautu uz sava kuģa brīvi pastaigāties arī kādam nepiederīgajam, taču tieši to acīgākajiem izdevies piefiksēt daļā "Melnās pērles lāsts". Video 13 sekundē pāri Džeka Sperova pleciem iespējams redzēt kādu gaišās drēbēs un kovboja cepurē tērpušos vīrieti, kurš netraucēti aplūko skatu ūdenī.

"Django Unchained"

Ir teiciens, ka jāmāk defektus pārvērst par efektiem, un tieši to šajā filmā izdarīja veidotāju komanda. Kad Leonardo Dikaprio atveidotais varonis uzsita ar roku pa galdu un saplēsa glāzi, viņš netīšām arī sagrieza roku. Tā vietā, lai skaļā balsī iebļautos, ka savainojies, aktieris izvēlējās ainu turpināt un asiņojošajai rokai pievērst tikai otrā plāna lomu. Kventinam Tarantino tik ļoti šī aina patikusi, ka izvēlējies to atstāt un nepārfilmēt.

"Braveheart"

Ņemot vērā, ka filma uzņemta, vidi pēc iespējas pietuvinot 13. gadsimtam, savdabīga šķiet kaujas aina, kuras fonā redzam baltu automašīnu. Pirmajā acu uzmetienā, iespējams, to pat nepamanīsi, bet palēninājums dara brīnumu lietas!

Ja zini vēl citas filmas, kurās veidotājiem gadījies pa kādam misēklim, padalies komentāru sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!