Foto: Vida Press

Tas brīdis ir klāt – 26. augustā Kristofers Nolans atgriežas uz lielajiem ekrāniem, taču šoreiz viņš ir noslēpumaināks nekā jebkad agrāk. Viņa jaunākās filmas "Tenet" sižets visu filmēšanas laiku turēts slepenībā, pat aktieriem ļaujot ar to iepazīties vien īsi pirms filmēšanas sākuma, kas kopumā noritējusi septiņās valstīs.

Spiegu trillera "Tenet", ko pats Nolans nodēvējis par savu līdz šim ambiciozāko veikumu, notikumi saistīti ar tuvojošos Trešo pasaules karu, kas solās būt briesmīgāks par "atomholokaustu", un īpašais aģents, kuru atveido Džons Deivids Vašingtons, ceļo laikā, lai to novērstu. "Tenet" būs redzamas arī tādas zvaigznes kā Roberts Patinsons, Elizabete Debicki, Maikls Keins, Kenets Brana u.c.

Līdzīgi kā citas Nolana filmas – "Inception", "Interstellar" un "Dunkirk" –, arī "Tenet" uzņemta visā pasaulē. Piedāvājam iepazīties ar dažām no filmēšanas lokācijām!

Pērnavas šoseja un Lāgna apkaime Tallinā, Igaunijā


Tallinas mikrorajonos tika filmētas ainas ar pakaļdzīšanos, kas redzamas arīdzan filmas oficiālajā treilerī. Tiesa, saskaņā ar scenāriju Tallinas notikumi patiesībā norisinās Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Filmēts tika arīdzan Tallinas Pilsētas hallē – pamestā, daudzfunkcionālā hallē pie ostas, kas tika uzbūvēta 1980. gada vasaras olimpisko spēļu vajadzībām.

Amalfi piekraste Itālijā


Tur uzņemtas ainas uz milzu jahtas, no kurām dažas arī redzamas filmas treilerī ar Džonu Deividu Vašingtonu, Elizabeti Debicki un Kenetu Brana.

Mumbaja Indijā


Nolans ir izslavēts ar to, ka asa sižeta ainas savās filmās cenšas uzņemt maksimāli reālistiski, un tā tas bijis arī Indijā. Treilerī redzams, kā Džona Deivida Vašingtona un Roberta Patinsona atveidotie varoņi uzskrien pa debesskrāpi, bet pēc tam no tā nolec – tā tas tika darīts arīdzan filmēšanas laikā, tiesa, trikus izpildot kaskadieriem.

Filmēts arī slavenajā Mumbajas kafejnīcā "Cafe Mondegar", kas ievērību guvusi ar skaisto interjeru – kafejnīcas sienas un griestus apgleznojis indiešu animācijas mākslinieks un gleznotājs Mario Miranda.

Rodbihavnas pilsētiņa un Nīstedas vēja ģeneratoru parks Dānijā


Filmas treilerī redzamas arī dažas ainas no Dānijas – gan vēja ģeneratori, gan Džons Deivids Vašingtons, kurš kuģo ar lielu kravas kuģi Rodbihavnas piekrastē.

Oslo Norvēģijā

"Dagebladet" ziņoja Nolans filmējis ne tikai slaveno Oslo opernamu, bet arī Tjuvholmenas rajona pilsētas laukumā, kur redzami aktieri Džons Deivids Vašingtons, Roberts Patinsons un Himešs Patels.

Londona Lielbritānijā


Filmēts arīdzan Hampstedā pie gotisko romānu rakstnieces Dafnes di Morjē bērnības mājas. "The Camden New Journal" ziņoja, ka pie nama tikušas uzņemtas ainas ar Elizabeti Debicki un Džonu Deividu Vašingtonu.

View this post on Instagram

“I feel a strange emotion as I look at Cannon Hall for the first time. Situated at number 14 Cannon Place, it is a large, austere red brick house in a Georgian style, purchased by Daphne’s father in 1916. It was constructed in 1710; George III’s personal physician lived here. Set back from a cobblestone courtyard with a fountain, it seems to hide behind its black gates and is surrounded by a high wall made of the same brick, encircling a vast garden. A round blue plaque is attached to the facade, announcing that the actor Gerald du Maurier, who was born in 1873 and died in 1934, lived in Cannon Hall from 1916 until his death.” Manderley Forever, by Tatiana de Rosnay. * Cannon Hall, Daphne du Maurier’s childhood home (pictured here) is not far from my Hampstead flat. Daphne often talked about her ‘routes’ - which was her special name for not only her daily routines, but also the daily walks she took. I’ve been highly aware of the du Maurier presence on my own ‘routes’ in the past year. I often pass her house, and the house that her grandfather George (artist and writer) lived in just up the hill from Cannon Hall. When I walk to work, I pass another former home of her grandfather’s, right on the corner of Great Russell Street and Bloomsbury Street. * * Houses and routes: both so important to Daphne du Maurier, and critical to her work both in terms of process and inspiration. * I’ve been deep in du Maurier territory lately, in more senses than one. * #daphnedumaurier #cannonhall #hampstead #manderleyforever #thelifeofdaphnedumaurier #geralddumaurier #biography #britishlives #20thcenturywomen #womenwriters #reading #instabook #instareads #bookgram #bibliophile #bookstagramfeature #routes #houseinspiration #tatianaderosnay
A post shared by Beth Bonini (@beth.bonini) on Jan 10, 2018 at 1:31pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!