Foto: Vida Press

Kad lielākā daļa cilvēku aizdomājas par romantiskām komēdijām, vārds Eštons Kačers parasti nenāk prātā. Tomēr, ja uzaugi, skatoties romantiskās komēdijas no 2000. līdz 2010. gadam, tad Eštonam Kačeram vajadzētu būt pazīstamai sejai. Un, lūk, arī 2023. gads iezīmē Kačera atgriešanos kino pasaulē, bet vēl labāk – atpakaļ romantiskās komēdijas žanrā. Eštons spēlē līdzās nevienam citam kā Rīzai Viterspūnai jaunajā "Netflix" filmā ar nosaukumu "Your Place or Mine", kas straumēšanas platformā nonāca 10. februārī. Ja tev patīk Kačers, tev ir paveicies – uzskaitīsim dažas no romantiskajām komēdijām, kurās viņš ir piedalījies.

"Līdz džekpots mūs šķirs" ("What Happens in Vegas") (2008)

Pēc trakulīgi pavadītas nakts Lasvegasas izklaides vietās Džoja (Kamerona Diaza) pamostas ar šausmīgām paģirām un atklāj, ka viņas pirkstā ir laulības gredzens. Izrādās – viņa dzērumā apprecējusies ar jaunekli, vārdā Džeks (Eštons Kačers). Noskaidrojuši pārpratumu, viņi nekavējoties vienojas šķirties. Bet abi jaunlaulātie pēkšņi laimē trīs miljonus ASV dolāru. Problēmas sākas brīdī, kad abi nespēj vienoties kuram īsti pienākas laimests. Laulības šķiršanas prāva abiem nes nepatīkamu pārsteigumu – tiesnesis lemj sešu mēnešu "samierināšanās" periodu, kura laikā bagātība tiek iesaldēta bankas kontā. Ja viens no viņiem neizturēs pārbaudījumu, naudu saņems otrs.

Neskatoties uz to, ka filma saņēma daudz negatīvu atsauksmju, tā nenoliedzami ir uzjautrinoša, izklaidējoša un piepildīta ar tradicionālajām romantiskās komēdijas klišejām, kas daudziem faniem šķitīs baudāmas. Turklāt Diazas un Kučera ķīmija ir neticama!

"Uzmini, kurš" ("Guess Who") (2005)

Šī ir romantiskā komēdija, kuru, iespējams, nav redzējuši daudzi cilvēki. "Uzmini, kurš" seko kādai jaunai melnādainai sievietei Tērezei, kura nedēļas nogalē gatavojas iepazīstināt savu ģimeni ar savu līgavaini, kuru atveido Kačers. Tomēr Terēze viņus neinformē, ka Saimons ir baltais. Kā jau zināms, vecākiem allaž lielus pārdzīvojumus sagādā iepazīšanās ar topošajiem znotiem.

Lūk, ne par pārsteigumu Persijs Džonss (Terēzes tēvs) ir šokēts, iepazīstoties ar meitas izredzēto. Afroamerikāņu ģimenē grasās ieprecēties baltais? Lai gan Persijs jau laikus ir sagatavojis vispārīgu "meitas aizsardzības programmu", dažas lietas viņš nav ņēmis vērā. It īpaši iespēju, ka, strīdoties ar puisi, izpelnīsies ģimenes sieviešu nicinājumu un sieva viņu pametīs pašā kāzu jubilejas priekšvakarā. Palikuši divatā, nākamais vīratēvs un znots ir spiesti izstrādāt stratēģiju, kā izlūgties piedošanu savām mīļotajām panākot, ka abas atgriežas mājās.

Filma būtībā ir parodija filmai "Meet the Parents", tomēr tā ir nepārtraukti izklaidējoša un tajā ir pietiekami daudz satīras. Tai piemīt spēja atbilstoši uzrunāt plašu un daudzveidīgu auditoriju.

"Nekādu saistību" ("No Strings Attached") (2011)

Šī romantiskā komēdija, iespējams, ir viena no populārākajām žanrā, kurā piedalījies Eštons Kačers. Filma "Nekādu saistību" seko diviem draugiem Emmai (Natālija Portmane) un Ādamam (Kačers), kuri izlemj par to, ka abi viens ar otru vēlas gadījuma seksu, tajā pašā laikā paliekot draugiem.

Ieņemot galveno lomu kopā ar izcilo Natāliju Portmanu, šī romantiskā komēdija noteikti ir klasisks stāsts par viltīgu draudzību. Tā ir bezgala izklaidējoša filma, kurā ir ietverti vairāki patiesi jautri mirkļi, un katrs dalībnieks paspilgtina ekrānu ar savu asprātību un harizmu.

"Valentīna diena" ("Valentine's Day") (2010)

Kā jau noprotams, filma "Valentīna diena" notiek titulētajā dienā, un tā apvieno dažādus stāstus. Gan pāri, kuri ir iemīlējušies, gan vientuļās sirdis – viņi visi ar nepacietību gaida Valentīna dienu, lai dzirdētu mīlestības pilnos vārdus. Šie svētki apvieno arī Losandželosā dzīvojošos cilvēkus, kuri ilgi gaidītās dienas priekšvakarā cer uz jauniem, romantiskiem piedzīvojumiem.

Lai izstāstītu šo stāstu, vienā filmā ir apvienojies vēl neredzēts zvaigžņu ansamblis – Džesika Alba, Džesika Bīla, Bredlijs Kūpers, Patriks Dempsijs, Džeimijs Fokss, Dženifera Gārnere, Anna Hetaveja, Eštons Kačers, Kvīna Latifa, Šērlija Makleina un Džūlija Robertsa. Filmas režisors – Holivudas romantisko filmu veterāns Gerijs Māršals, kura kontā ir tādas iecienītas filmas, kā "Jaukā sieviete", "Bēgošā līgava" un "Princeses dienasgrāmata".

"Tikko precējušies" ("Just Married") (2003)

Jauns, laimīgs pārītis – Sāra (Britānija Mērfija) un Toms (Kačers), apprecas nedēļu pēc iepazīšanās – par spīti draugu un ģimeņu iebildumiem. Sāra ir no turīgas ģimenes, bet Toms ir reportieris radio stacijā un mitinās tipiskā vientuļa puiša dzīvoklī. Abi viņi ir izskatīgi un tas tobrīd šķiet pilnīgi pietiekami, lai iemīlētos no pirmā acu uzmetiena un steigšus nodibinātu ģimeni.

Par to brīnās Toma draugi, par to dusmojas Sāras vecāki, taču pēc kāzām jaunieši dodas ceļojumā uz Itāliju – ceļojuma izmaksas tiek segtas no Toma nelielajiem ietaupījumiem. Taču drīz vien izrādās, ka Sāra, kura pieradusi pie milzu viesnīcu apartamentiem, nav ar mieru atpūsties kožu saēstās zemākās klases viesnīcās, no kurām nepiedienīgas uzvedības dēļ abi tiek izdzīti. Tādēļ Sāra izlemj pārkāpt savus principus un zvanīt tēvam, lai lūgtu atļauju izmantot viņa kredītkartes. Taču drīz vien norisinās virkne dažādu pārpratumu, kuru vidū ir ne tikai Sāras bijušais draugs, kurš neatlaidīgi seko jaunajam pārim. Arī Toms kādā krodziņā iepazīstas ar interesantu meiču un Sāra divdomīgā situācijā abus pieķer guļamistabā. Medusmēnesis izrādās velnišķīgi grūts tests cilvēkiem, kuri pazīstami tikai nedēļu.

Neskatoties uz to, ka filma "Just Married" ir ar dažiem novecojušiem jokiem, tā ir pārsteidzoši izklaidējoša un veselīga romantiskās komēdijas žanra cienītājiem, pateicoties Mērfijas un Eštona lieliskajam sniegumam un dueta neticamajai ekrāna ķīmijai.

"Mana bosa meita" ("My Boss's Daughter") (2003)

Eštona atveidotais varonis Teds ir pētnieks izdevniecības uzņēmumā pie tirāniska bosa Džeka Teilora. Priekšnieks ir ļoti pieredzējis un prasīgs vīrs un kura klātbūtne Tedu padara nervozu un saspringtu. Viss būtu ļoti labi un vienkārši, ja viņš nebūtu ieķēries sava priekšnieka meitā Lizā! Tā iemesla dēļ, viņš nekavējas, kad Liza uzaicina Tedu uz savām mājām. Uzaicinājuma mērķis gan ir pavisam citādāks, nekā Teds iedomājās: Liza vēlas doties uz ballīti, tāpēc viņai jāatrod kāds, kurš pieskatīs Džeku. Kad Teds ierodas Džeka mājās, sākas dažādu pārpratumu virkne.

Filma kalpo kā pierādījums Kačera dabiskajai spējai būt smieklīgam, jo ​​viņš to dara, pat necenšoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!