Foto: Shutterstock
Šarlīzes Teronas vārds ir viens no spilgtākajiem kino industrijā. Pasaulē netrūkst viņas šarma un aktiermākslas cienītāju, kas, viņas talanta aizrauti, pie kino ekrāniem pavadījuši daudzas jo daudzas stundas. Suminot oskarotās aktrises pusapaļo dzimšanas dienu, esam apkopojuši piecas izcilas viņas karjeras lomas.

Aktrise dzimusi 1975. gada 7. augustā Dienvidāfrikas pilsētiņā Benoni diviem ceļu būves kompānijas īpašniekiem Čārlzam un Gerdai. Ģimene dzīvoja kādā fermā, kur arī jaunajai Šarlīzei bija jāpieliek roka mājlopu kopšanā. Jau maza būdama, Šarlīze attīstīja kaislību pret dejošanu, un, lai izkoptu talantu, viņa sešu gadu vecumā uzsāka iet uz baleta nodarbībām. Apjautuši meitas talantu, arī vēlāk vecāki sūtīja Šarlīzi uz īpašu deju skolu.

Foto: AP/Scanpix

Taču Šarlīzes bērnība nebūt nebija mierīga un saticīga. Viņas tēvs sirga gan ar alkoholismu, kā arī mēdza kļūt vardarbīgs. Baidoties par savu un meitas dzīvību, Šarlīzes acu priekšā Gerda nošāva savu vīru. Traģiskie mazotnes notikumi un vēl citi aktrises dzīves pārdzīvojumi apkopoti šajā rakstā.

Lai arī liktenis Šarlīzi nav nēsājis uz rokām, ar gribasspēku un talantu viņai izdevies iekarot pasaules slavu. To aktrisei gadu gaitā palīdzējušas realizēt īpašas lomas, kas daudzpusīgajai Šarlīzei derējušas kā uzlietas.

  • Starp citu, aizvadītā gada rudenī Šarlīze piedzīvoja drosmīgas vizuālās pārvērtības. Kinozvaigznes mati kļuva pavisam īsi, un viņa varēja lepoties ar tā saucamo zēngalviņu. Fotogrāfijas apskati šeit.

Ailīna Vuornosa filmā "Monster"

Foto: Vida Press

Loma šajā 2003. gada filmā Šarlīzei atnesa milzu panākumus un balvas, tostarp "Zelta Globusu" un Oskara nomināciju kā labākā aktrise. Stāstā viņa attēlo galveno varoni, kas apsūdzēta kā sērijveida slepkava par sešu vīriešu nogalināšanu un kurai izpildīts nāvessods. Filmā atspoguļots Ailīnas dzīves posms astoņdesmito gadu beigās, kad viņa sastapa Šelbiju, jaunu, izmisušu homoseksuālu sievieti, kurā pēcāk iemīlējās.

Šīs lomas dēļ Šarlīze pieņēmās svarā par 18 kilogramiem un noskuva uzacis.

Furioza filmā "Trakais Makss: Skarbais ceļš"

Foto: AP/Scanpix

Filma "Trakais Makss: Skarbais ceļš" ir par bijušo policistu, Trako Maksu, kas, nespējot rast sirdsmieru kopš sievas un dēla traģiskās nāves, postapokaliptiskā pasaulē viens pats cīnās par izdzīvošanu. Šarlīzei šajā filmā uzticēta Furiozas loma, kas filmā attēlo dumpīgo imperatori, ko Makss sastop savā ceļā.

Lai iejustos tēlā, kam krustojušies ceļi ar vīriešu pasauli, Šarlīze pati ierosinājusi noskūt matus. Vēstīts, ka viņa filmas atveidotajā sižetā nespējusi sevi vizualizēt kā sievišķīgu būtni ar zirgasti.

Megana Kellija filmā "Skandāls"

Šarlīze izcili iejutās arī žurnālistes Meganas Kellijas lomā filmā "Skandāls" jeb "Bombshell". Tas ir patiesos notikumos balstīts atstāsts, kas vēsta par mediju impērijas "Fox News" notikumiem – sievietēm, kuras atmasko galveno vadītāju. Megana Kellija ir viena no slavenākajām TV žurnālistēm pasaulē, kura 2017. gadā pameta "Fox News", lai pievienotos "NBC News".

Ar šīs lomas atveidošanu Šarlīze pretendēja uz "Oskara" balvu kā labākā aktrise.

Ļaunā karaliene filmā "Sniegbaltīte un mednieks"

Šajā Ruperta Sandersa piedzīvojumu drāmā Šarlīzei uzticēta Ļaunās karalienes loma, kura saucama par Sniegbaltītes niknāko ienaidnieci, kas filmas laikā min pa pēdām. Tās ražošanas un reklāmas budžets bija 170 miljoni dolāru, taču jau pirmajās trīs izrādīšanas dienās tā nopelnīja aptuveni 95 miljonus dolāru.

Mavisa Gerija filmā "Nabaga bagātā meitene"

Neskatoties uz to, ka ar 2011. gada komēdijā "Young Adult" attēloto lomu Šarlīze netika nominēta tik prestižiem apbalvojumiem kā citkārt, "The Guardian" šo viņas veikumu sauc par visveiksmīgāko visā karjerā. Tajā viņa attēlo Mevisu Geriju, kādreizējo vidusskolas karalieni, kura pēc ne visai veiksmīgiem gadiem atgriežas savā dzimtajā pilsētā, lai izjauktu sava bijušā drauga plānotās kāzas un būtu ar viņu kopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!