Par to, kas ir galvenais, lai sasniegtu to, ko vēlies, varētu teikt vienkārši – ir nepieciešams tiekties uz mērķi, kuru esi sev uzstādījis. Ja par mērķi domā un ja tas nav tukšas ilūzijas, tad mērķis ir sasniedzams. Un katrs mazākais sasniegums ir jau pozitīva zīme, ka esi uz pareizā ceļa.
15 gadu jubilejā man uzdāvināja fotoaparātu, sāku fotografēt un fotografēšana man iepatikās. Kad nesu attīstīt bildes, veikalnieks atzina, ka tās jūtami atšķiras no pārējām, ko nes attīstīt. Pats sāku just, ka fotogrāfija ir lielisks izteiksmes līdzeklis – tajā var ielikt zināmu informāciju, noskaņu, nofiksēt kādu konkrētu mirkli tavā vai citu dzīvē.

Paralēli fotografēšanai sāku arī interesēties par video. Filmēju tusiņus draugu pulkā, tad jubilejas ģimenes lokā un tā palēnām filmēšana mani aizrāva arvien vairāk un vairāk. Šobrīd filmēšana ir kļuvusi par manu ikdienu — regulāri kopā ar Māri Olti veidojam Vides filmu studijas raidījumu „Cope” un ar Jāni Kļaviņu strādājam pie raidījuma „Uz meža takas”, kas stāsta par to, kas notiek dabā.

Kā viens no maniem spilgtākajiem projektiem, kas saņēma arī „Lielā Kristapa” balvu, ir dokumentālā filma „Atrasts Amerikā”. Tā bija viena lieliska sadarbība ar „Avantis” cilvēkiem — Ilonu, Viesturu, Guntu, Gundegu, Ilzi, Elīnu un Zani, sākot jau no filmēšanas ASV un beidzot ar filmas montāžu.

Domāju, ka dzīve vai ceļš uz kādu no uzstādītajiem mērķiem nav tikai asfalts un simtgadīgs bruģis. Šajā ceļā arī ir pa kādai bedrei, dubļiem un kritieniem. Taču, ja apstāsies pie pirmajām grūtībām, tad līdz uzstādītajam mērķim, protams, tikt nav iespējams. Viegli jau runāt, bet, ja paskatās atpakaļ, tad tieši grūtie brīži mani ir rosinājuši celties, iet un sasniegt to, ko esmu vēlējies!

Jauniešiem gribu novēlēt veiksmi, domāt pozitīvi un mēģināt nesteigties pa galvu, pa kaklu! Pasaulē ir tik daudz lietu un vietu, ko iepazīt, ka galva sāk griezties. Tāpēc izdomā, ko gribi dzīvē sasniegt un kas tam nepieciešams, un lēni un prātīgi sāc virzīties uz uzstādīto mērķi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!