Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 8. jūnijā, kultūras telpā "Hanzas perons", Rīgā ar audiovizuālu uzstāšanos "Rōnin:Live" viesosies pazīstamais britu producents un mūziķis Džeimss Lavels (James Lavelle) jeb UNKLE.

Apmeklētājus pirms un pēc UNKLE uznāciena ar īpaši veidotu DJ setu uz deju grīdas aicinās un izklaidēs "Elvi Soulsystems".

"Vietējās naktsdzīves karsēji ar viņu sen nav jāiepazīstina, jo vairāk nekā divas desmitgades "Elvi Soulsystems" mīt Rīgas deju mūzikas kultūras epicentrā, vienlaikus un vienmēr arī stāv tai pretī," raksta "Hanzas perona" mākslinieciskais vadītājs Miks Magone.

Savukārt vakara galvenais mākslinieks Džeimss Lavels jeb UNKLE ir starp pasaules elektronisko un klubu mūziku veidojošajiem producentiem-pirmrindniekiem. Ne velti viņa gaumei uzticas un ļauj savu veidot daudzi, un aicina kūrēt pasākumus, ierakstus un citus projektus.

Dīdžejot UNKLE sāka Oksfordā, būdams vien piecpadsmit gadus vecs, bet drīz vien tika pie savām pastāvīgajām kluba naktīm. Pārcēlies uz Londonu, jaunais mūziķis nodibināja ierakstu izdevniecību, ko nodēvēja tāpat, kā savu pirmo ballīšu seriālu – par "Mo’Wax Please". Iepazinies ar Džilu Pītersonu (Gilles Peterson), kopā drīz vien iedibināja par leģendārām vēlāk kļuvušās pirmdienu naktis bārā "Rumba" un nokļūstot Londonas un visas Lielbritānijas elektroniskās mūzikas avangardā.

Mūziķa oficiālā biogrāfija vēsta, ka Džeimss Lavels ir viens no pirmajiem dīdžejiem, kurš tik plaši un regulāri sācis uzstāties Austrumeiropā un Ķīnā, vienlaikus attīstot tā dēvēto "UNKLESounds" projektu un turneju ģeogrāfiju paplašinot līdz Tokijai austrumos un Mehiko uz rietumiem no Londonas.

Elektroniskās mūzikas producentiem tā ir ierasta lieta – savu studijas ideju realizācijai talkā aicināt visdažādāko žanru pārstāvjus instrumentālistus, dziedātājus, arī aranžētājus. UNKLE aicinājumiem vienlīdz labprāt atsaukušies gan Toms Jorks (Thom Yorke) no "Radiohead" un Ričards Eškrofts (Richard Ashcroft) no "The Verve", gan Braiens Īno (Brian Eno), kā arī Džošs Homme (Josh Homme) no "Queens of the Stone Age".

Džeimss Lavels 2014. gadā ir bijis "Meltdown" festivāla kurators, 2018. gadā veidojis izstādi "Sapņojot nomodā ar Stenliju Kubriku" kopā ar Anišu Kapūru (Anish Kapoor), Sāru Lūkasu (Sarah Lucas), Tomasu Bangalteru (Thomas Bangalter) un citiem, bet gadu vēlāk imersīvu ekspozīciju Londonas "Saatchi" galerijā, un kas kā "izstaigājams mūzikas albums" ar milzu panākumiem paviesojās Āzijā pašā pandēmijas karstumā.

"Runa ir par idejām. Ja esi Stīvens Spīlbergs, var gadīties, ka tūkstošiem cilvēku strādā, lai piepildītu tavu vīziju, taču tā joprojām ir tava vīzija," kādā intervijā žurnālam "Financial Times" Džeimss Lavels atbildējis tiem, kuri pret sadarbību ar viņu izteikušies rezignēti.

Jau minēts, ka šogad augustā apritēs pieci gadi, kopš "Hanzas perons" vēris durvis pēc vērienīgās rekonstrukcijas 2019. gada vasarā. Svinot piecgadi, līdz augusta nogalei gaidāmi vairāki spilgti kultūras un mākslas notikumi.

Biļetes uz UNKLE koncertu 8. jūnijā "Hanzas peronā" nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības tīklā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!