Foto: Oskars Upenieks

Dziesminieks Aldis Kolosovs laidis klajā debijas albumu "Neesam sīkumaini" un aicina uz albuma atklāšanas koncertu 19. jūnijā pulksten 19 grāmatnīcas "Robert’s Books" pagalmā.

Koncertā skanēs albuma dziesmas, kas ir Alda un pavadošās grupas – Edgara Šubrovska, Edgara Rubeņa, Nika Mosa Rodžersa un citi – muzikālā interpretācija Kārļa Vērdiņa dzejai.

Aldis Kolosovs ir pieredzējis mūziķis un jauns dziesminieks, kurš sacer dramaturģiskas dziesmas, taču ikdienā viņš spēlē klarneti orķestrī "Rīga" un pasniedz tās spēli bērniem mūzikas skolā. Par albuma tuvošanos jau vēstīja "Pils" – pirmais singls no jaunā albuma, visromantiskākā dziesma albumā, kurā netrūkst ne ironijas, ne personisku pārdzīvojumu. Paši mūziķi albumu raksturo gan kā bohēmiski līksmu, gan miglaini sūru, kas atklāšanas koncerta noskaņu dara diezgan neparedzamu. Pasākumā ar nelielu performanci viesosies arī dzejnieks Kārlis Vērdiņš, kurš, noklausoties albumu, atzinis: "Skaņdarbi ir it kā diezgan spēcīgi balstīti uz tekstu, bet tie elementi, kas nāk klāt, tekstam tomēr ļoti daudz ko dod. Pirmkārt jau balss un visas tās mazās detaļas intonācijās un akcenti, uzsvari, atkārtojumi – tas viss man bija ļoti interesanti, ļoti patika." Ja jārunā par žanriem, tad Alda Kolosova mūzikā var sadzirdēt gan 20. gadsimta 30. gadu artistiskumu, gan 60. gadu roku, gan varbūt franču šansona vai aktierdziesmu piesitienu.

Izdarījis pirmo soli pretī slavai – piedaloties dziesminieku konkursā "Tīrradnis", Aldis iepazinās ar Edgaru Šubrovski, kurš bija pieaicināts žūrijā. Pēc dažu Alda dziesmu demo noklausīšanās un pirmajiem sajūsmas uzplūdiem abi devās rakstīt albumu Inga Baušķenieka studijā. Izveidojās arī grupa – pats Aldis pie klavierēm un mikrofona, Edgars Šubrovskis pie basa, Edgars Rubenis pie ģitārām, bet pie bungām – Niks Moss Rodžerss. Albumā piedalījušies vēl vairāki viesmūziķi – Edgars Mākens, Inese Bērziņa, Marija Valmiera, Sniedze Prauliņa, Sandis Bārdiņš. Par albuma vizuālo noformējumu parūpējies mākslinieks Māris Bišofs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!