Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Ceturtdien, 6. jūnijā, K.K. Fon Stricka villā notika pirmais no diviem mūziķa Shipsea jaunā albuma "Lielās cerības" atklāšanas koncertiem.

Koncertvakara sākumā viesus sagaidīja pats mākslinieks ar sarunām un unikālu īsfilmas seansu. Īsfilma stāsta par laiku, kad radās albums un par cilvēkiem, kas to veidojuši.

Vakars turpinājās, izskanot koncerta iesildītājas, jaunās dziedātājas Annikas Ausmanes, koncertam. Vēlāk uz skatuves kāpa Shipsea ar mūziķu sastāvu, kāds reiz satikās pirms 10 gadiem - taustiņinstrumentālistu Rūdolfu Macatu, arfisti Elizabeti Lāci, čellistu Lenartu Heindelsu, sastāvam pievienojās ģitārists Svens Vilsons.

Koncertā izskanēja dziesmas no jaunā albuma "Lielās cerības". Nostalģiskas noskaņas skatītājiem raisīja tādi skaņdarbi kā "Mežaparks", "I’m Nobody", savukārt, ar vislielākajām ovācijām klausītāji uzņēma tituldziesmu "Lielās cerības". Koncerta noslēgumā izskanēja arī skaņdarbi no Shipsea iepriekšējā albuma "Apgaismo mani".

Pasākuma atmosfēra bija īpaša, jo koncerts iezīmēja desmit gadu jubileju kopš mūziķis, komponists un multiinstrumentālists Jānis Šipkēvics uzdrošinājiem doties muzikālajos meklējumos un nodēvējis tos Shipsea vārdā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!