Lai arī radio SWH programmā gaidāmas pārmaiņas, tās nemainīs radiostacijas formātu, mainīsies tikai atsevišķu programmu laiki, raidījumi un ētera personības. Savukārt, pretēji dažādos sociālajos tīklos izskanējušajiem minējumiem, 5. maijā Rīgā jauna ētera radiostacija nesāks skanēt, portālam "Delfi" apliecināja Nacionālās radio un televīzijas padomes jurists Alens Ancāns.

Ancāns pastāstīja, ka patiešām radio SWH ēteru pametuši Artis Volfs, Toms Grēviņš un Egons Reiters. Tāpat, kā skaidro NRTVP pārstāvis, minētās ētera personības, kā arī kādreizējais SWH darbinieks Māris Žigats, konkursa kārtībā ieguvušas "Rietumu radio" frekvenci, savukārt par jaunu programmu izveidi un formāta maiņu citās frekvencēs Ancāns informāciju nav saņēmis. Likumdošana paredz, ka radiostacijas formāta izmaiņas NRTVP jāiesniedz vismaz sešu mēnešus iepriekš, skaidro jurists.

Jau ziņots, ka radio SWH ēterā no 5. maija sāks darboties jaunas ētera personības, dziedātāji Normunds Rutulis un Intars Busulis. Savukārt rīta programma "BB Brokastis" kļūs stundu garāka, savukārt SWH Top 20 pārņems radio "SWH Rock" ētera personība Artis Dvarionas. Tāpat, iespējams, Dvarionas periodiski būs dzirdams arī citos radio SWH laikos.

Tāpat publiskajā telpā izskanējusi informācija, ka no SWH aizgājušie ētera cilvēki veidos jaunu mediju, kas būs ne tikai radiostacija, bet arī vērienīgs interneta medijs.

Jau vētīts, ka ar fanu dziedāšanu un sarkanām svecītēm ceturtdien pēdējo reizi izskanēja Egona Reitera vadītais "Braucamais laiks", bet piektdien ar fragmentu no A. Milna grāmatas "Vinnijs Pūks" no SWH klausītājiem atvadījās dīdžejs Toms Grēviņš. Savukārt piektdienas pēcpusdienā noslēdzot iknedēļas radio SWH Top 20 pēc 17 radioēterā pavadītiem gadiem no klausītājiem atvadījās Artis Volfs, sakot, ka "kaut kā beigas ir arī kaut kā jauna sākums".

Vairāk par jauno projektu meklējiet šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!