Šo svētdien, 9. maijā, Ventspilī grupa "Instrumenti" uzstāsies kopā ar īslandiešu izdevniecības "Bedroom Community" māksliniekiem Niko Mjūliju, Valgīru Sigurdsonu, Benu Frostu un Semu Emidonu, sestdien vēsta "ventspils.lv".

Ventspils teātra namā "Jūras vārti" 9.maija koncertā, kur uzstāsies vieni no šā brīža ievērojamākajiem mūsdienu akadēmiskās, elektroniskās un eksperimentālās mūzikas māksliniekiem kopīgas "Whale Watching Tour" jeb "Vaļu vērošanas" turnejas ietvaros, būs iespēja redzēt arī grupu "Instrumenti", kas piedalīsies ar fragmentiem no priekšnesuma "Insperimenti. An Intimate Experiment with Instrumenti".

"Insperimenti. An Intimate Experiment with Instrumenti." ir grupas "Instrumenti" mūziķu radīta performance, kas eksistē paralēli pandu tēliem. Līdz šim tā ar lieliem panākumiem izrādīta vairākos festivālos Eiropā, kā arī jau vairākkārt pabijusi uz kamerteātra "Artelis" skatuves šeit Latvijā. Tajā apvienoti elektronikas eksperimenti, avangarda folks, baroka opera, kā arī latviešu mākslinieku dueta "Mareunrol's" ekstravagantās galvasrotas.

Kā vēsta grupas mājas lapa, mūziķu Niko Mjūlija, Valgīra Sigurdsona, Bena Frosta un Sema Emidona daiļrade jau izsenis "Instrumenti" sastāvam šķitusi radniecīga. Likumsakarīgi, ka "Instrumenti" debijas albumu plānots ierakstīt tieši Valgīra Sigurdsona studijā "Greenhouse" Reikjavīkā šā gada beigās.

Pilnu "Insperimenti. An Intimate Experiment with Instrumenti" performanci Latvijā būs iespējams vērot 27. un 28. maijā kamerteātrī Artelis.
Biļetes uz 9.maija koncertu Ventspils teātra namā "Jūras vārti" joprojām pieejamas visās "Biļešu serviss" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!