Foto: Reuters/Scanpix
Londonā "Royal Albert Hall" šī gada 30. martā ar vērienīgu koncertu publiski atzīmēta bijušā PSRS līdera Mihaila Gorbačova 80. jubileja, kurā uzstājās Londonas Simfoniskais orķestris ar diriģentu Valēriju Grigorjevu priekšgalā, kā arī dažādas popmūzikas un klasiskās mūzikas zvaigznes.


Koncertā uzstājās estrādes mūzikas vecmeistars Pols Anka, bijusī "Spice Girls" dalībniece Mela C, Braiens Ferijs, Šerlija Beisija, mecosoprāns Ketrina Dženkinsa, krievu baritons Dmitrijs Hvorostovskis, komponists un "Jaunā viļņa" organizators Igors Krutojs, grupas "Mashina Vremeni" dalībnieks Andrejs Makarevičs, Holivudas zvaigzne Mila Jovoviča, beļģu dziedātāja Lara Fabiana un, protams, vācu rokgrupa "The Scorpions". Jubilejas svinību vakaru vadīja aktieri Kevins Speisijs un Šārona Stouna.

Koncerta viesu vidū bija arī Kalifornijas štata bijušais gubernators un kinoaktieris Arnolds Švarcenegers, bijušais Polijas prezidents Lehs Valensa, aktrises Goldija Hona un Mila Jovoviča.

Kā liecina informācija īpaši šim pasākumam izveidotā mājaslapā "www.gorby80.com", biļetes uz šo pasākumu maksājušas līdz pat 10 000 mārciņu. Visi par koncerta biļetēm gūtie ienākumi tiks ziedoti labdarībai.

Pasākuma ietvaros tiks pasniegta arī Mihaila Gorbačova balva "The Man Who Changed the World" par ieguldījumu sabiedrības, kultūras, sociālo zinātņu vai tehnoloģiju jomās – tajā, lai pasaule kļūtu labāka. Balvas saņēma interneta izgudrotājs seram Tims Bernerss-Lī, ASV telekanāla CNN dibinātājs Teds Tērners un Kenijas inženieris Evanss Vadongo, kurš 18 gadu vecumā izgudroja ar Saules enerģiju darbināmu gaismas diožu (LED) spuldzi.

Jau ziņots, ka pēdējais PSRS līderis Mihails Gorbačovs savu 80. jubileju atzīmēja šī gada 2. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!