Foto: Publicitātes foto
1.jūlijā pulksten 21 Cēsis sveiks komponistu Imantu Kalniņu ar īpašu bērnu mūzikas koncertu Pils dārzā "Imkas sapņu grāmata", kurā kopā ar Cēsu bērniem un jauniešiem muzicēs Rēzija Kalniņa un Marts Kristiāns Kalniņš, "DELFI Kultūra" pavēstīja pasākuma organizatori.

Koncertā skanēs komponista dziesmas, kas rakstītas animācijas, mākslas filmām un bērnu teātra izrādēm. Izgaismotās viduslaiku pils fonā uz brīvdabas skatuve Pils dārzā - Cēsu, Stalbes, Priekuļu un Vecpiebalgas bērni, izdziedās skaistākās dziesmas par princesēm, prinčiem, puķēm un sapņiem. Koncerts veidots ar domu, lai jaunākā paaudze iepazīst skaistās dziesmas tieši tāpat, kā tās iemīļojusi cēsnieku vidējā paaudze.

Cēsu Kultūras centrs nodaļas vadītāja, atbildīgā par pasākuma norisi Cēsīs - Ruta Krastiņa novēl cēsniekiem un viesiem novērtēt šo skaisto dāvanu, un rast iespēju apmeklēt koncertu. Ruta Krastiņa izsaka cerību, ka Cēsu radošo spēku dāvana gandarījumu sniegs ne tikai klausītājiem, dalībniekiem, bet arī pašam komponistam Imantam Kalniņam.

Kopā ar bērniem muzikālo pavadījumu spēlēs Vidzemes kamerorķestris, kura mākslinieciskais vadītājs, diriģents Andris Veismanis atklāj, ka koncerts ir atbildīgs darbs pašiem dalībniekiem, jo izdziedāt melodiskās un virtuozās Imanta Kalniņa dziesmas orķestra pavadībā jaunajiem solistiem nebūt nav tik viegli. „Imanta Kalniņa dziesmas man vairāk saistās ar bērnības noskaņām un vedina uz nelielu melanholiju," saka Veismanis un atzīst, ka vēlēšanās vēlreiz izbaudīt bērnības skaistākās melodijas ir bijusi laba motivācija lai kopā ar Vidzemes jaunajiem talantiem piedalītos koncerta veidošanā.

Jūlijs Cēsīs iezīmēts Imanta Kalniņa jubilejas zīmē, jo 2.jūlijā pulksten 20, Cēsu Pils parka estrādē, vienlaicīgi suminot komponistu 70. dzimšanas dienā, un piedāvājot trīs dažādas dziesmu programmas, kuras vienos ne vien piederība Imantam Kalniņam, bet arī plašs izpildītāju un viesu sastāvs - skanēs Imantdienas.

Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā no 27.jūnija Cēsu Tūrisma informācijas centrā. Biļetes cena - 2 lati, skolēniem un pensionāriem - 1 lats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!