Foto: Reuters/Scanpix
23.maijā izdotais ekscentriskās dziedātājas Lady Gaga albums "Born This Way" tapis, izmantojot Latvijā ražotus mikrofonus no "JZ Microphones", "DELFI Kultūra" pavēstīja uzņēmuma pārstāvis Nauris Bruvelis.

"Albumu "Born This Way" producējis mūzikas industrijā pazīstamais skaņu inženieris Rafa Sardina, kura studija izceļas ar neatkartojamu skaņas kvalitāti, par ko liecina 11 iegūtas Grammy balvas. Rafas Sardinas skaņu studija aprīkota ar "JZ Microphones" mikrofoniem, un jaunā Lady Gaga albuma ierakstā tika izmantoti "Vintage" sērijas mikrofoni V47 un V67.

Lady Gaga jaunais albums šobrīd ieņem augstas vietas pasaules vadošajos mūzikas topos, kopš tā izdošanas tas pārdots vairāk nekā miljons eksemplāros. Kā kompānijai pavēstīja skaņu inženieris un producents Rafa Sardina (Rafa Sardina), kurš strādājis ar tādām zvaigznēm kā Bejonsē, Šakira un Stīvijs Vonders, Lady Gaga jaunā albuma ierakstīšanas procesā vairākas dziesmas tikušas ierakstītas ar "JZ Microphones" "Vintage" sērijas mikrofoniem," atklāja Bruvelis.

"Ierakstu sesijas ar Lady Gaga bija ļoti aizraujosšas, un tajās es izmantoju dažus no maniem jaunajiem instrumentiem - "JZ Microphones" V47 un V67 mikrofonus. Tie bija pārāki daudzos veidos, sākot no akustiskā līdz elektriskajam basam, vokāliem, stīgām un ģitārām. Es izvēlējos tos, lai arī manā īpašūmā ir daudzi ekskluzīvu citu ražotāju mikrofonu."

"JZ Microphones Vintage" sērija ir guvusi plašu atzinību mūziķiu un skaņu inženieru vidū. Maijā iznāca Kristīnas Perī (Christina Perri) debijas albums, kas tika ierakstīts ar V67 mikrofonu, un ierakstu veica Džo Čikarelli (Joe Chiccarelli), kurš ierakstījis tādus mūziķus kā U2, "The White Stripes", "The Strokes".

Kompānija "JZ Microphones" ("Juris Zarins Microphones") dibināta 2007.gadā, kad inženieris un juvelieris Juris Zariņš pēc 20 gadu pieredzes mikrofonu ražošanā, kā arī "Bleu" un "Violet" mikrofonu izstrādāšanā izveidoja uzņēmumu, kurš nodarbojas ar mikrofonu ražošanu un tirgošanu.

Kompānijas izveidē tika piesaistīts riska kapitāls no privātiem investoriem un tā ir 100% Latvijas uzņēmums, kuram pieder izplatīsanas tiesības. Piesaistītais kapitāls deva iespēju attīstīt "JZ Microphones" zīmolu un virzīt to starp pasaules vadošajiem mikrofonu ražotājiem. Kompānija salīdzinoši neilgā laikā spējusi gūt pozitīvas atsauksmes no skaņu inženieriem, medijiem un mūziķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!