Foto: Publicitātes foto
Latviešu popmūzikas pasaulē ienākusi grupa "DaGamba", kuras sastāvā muzicē Valters Pūce, Antons Trocjuks un Ričards Čerenkovs. Grupas pirmais singls "Aplis" ir čella un repa savienojums, portālam "Delfi" pavēstīja "Marana Productions" Dace Pūce.

Grupa izveidojusi trīs "Aplis" versijas - angļu, franču un latviešu valodās, bet šī singla videoversijas latviešu un angļu valodā pirmoreiz tiks demonstrētas grupas pirmajā koncertā trešdien, 24. augustā, pulksten 19 klubā "Hamlets".

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Dagamba_Circle_(Latvian).mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Videoklipi, kuru mūzikas autors ir Valters Pūce, filmēti gan Latvijā, gan ASV. Dziesmas latviešu versijas videoklipā piedalās reperis Bū-š, bet angļu valodā skanošās dziesmas videoversija tapusi sadarbībā ar amerikāņu reperi Camp Creed.

"Darbs pie mūzikas klipu veidošanas bija ļoti aizraujošs un interesants. Rīgā, īsi pirms Jāņiem, nofilmējām un samontējām latviešu versiju, bet jūlijā jau tapa angļu versija, kas tika filmēta un montēta Ņujorkā. Abi videoklipi gan muzikāli, gan vizuāli ir ļoti atšķirīgi. Latviešu versijā tiek runāts par globālām un vispārīgām tēmām, bet angļu versija ir divu cilvēku attiecību stāsts. Tā kā angļu valodai ir savas priekšrocības, tad angļu versija tiks rādīta ne tikai Amerikā, bet arī Indijā, Brazīlijā un Slovākijā. Ceru, ka latviešu versija jau drīzumā sasniegs Latvijas televīzijas skatītājus," norāda Pūce.

No 24. augusta būs pieejama arī grupas mājaslapa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!