Foto: LETA
Pašmāju dziedātājs Intars Busulis publiskojis paša sacerēto un iedziedāto dziesmu 'Albānija', kas tapusi iedvesmojoties no ceļojuma uz šo valsti.

Busulis Albānijā viesojies šī gada septembrī, kur tapušas kārtējās ekspedīcijas "1000 jūdzes sērijas". Uz Albāniju bija devušies arī dziesminieks Kārlis Kazāks, ceļotājs Edgars Zaķis un "SEB līzinga ekspedīcijas" uzvarētājs Ģirts Plakans.

Dalībnieku mērķis bija izpētīt vienu no noslēpumainākajām Balkānu valstīm, kas ilgus gadus ir dzīvojusi pilnīgā izolācijā no pārējās pasaules. Ekspedīcijas komandai divās nedēļās bija jāveic vairāk kā 7000 kilometru garš maršruts, jānokļūst līdz Adrijas un Jonijas jūrai, jāpārvar bīstamas kalnu pārejas gandrīz 3000 metru augstumā...

"Albānija it kā atrodas mums tik tuvu, tepat Eiropā, tomēr, ko mēs zinām par šo valsti? Patiesībā - neko, lai gan šī ir valsts ar senu un ļoti interesantu vēsturi, īpašiem cilvēkiem un skaistu, pirmatnēju dabu. Esmu pārliecināts, ka 10 televīzijas sērijās mums izdosies skatītājiem atklāt daudz interesantas un aizraujošas lietas par šo mazo Balkānu valsti," atklāj studijas "Qfilma" producents un ekspedīcijas organizētājs Atis Balodis.

Ekspedīcijas "1000 jūdzes Albānijā" pirmās sērijas pirmizrāde gaidāma LTV7 22. oktobra vakarā, bet turpmākos piedzīvojumus 10 sēriju garumā skatītāji varēs baudīt sestdienu vakaros plkst. 21:00.

TV programma

Šī ir jau devītā studijas "Qfilma" organizētā ekspedīcija. Iepriekš ekspedīcijas organizētas gan uz Urāliem, gan Maroku, Indiju, Rumāniju un citur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!