Foto: DELFI
Daugavpils teātrī 12.novembrī plkst.18.00 par godu Lāčplēša dienai un Latvijas valsts proklamēšanas 93. gadadienai notiks koncertuzvedums "Latgale - zilo ezeru zeme", kurā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele un dziedātājs Dainis Skutelis, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Rīgas kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" deju ansamblis "Daiļrade",  mākslinieciskās vadītājas Silvas Štelfas vadībā, Daugavpils Latviešu kultūras centra pūtēju orķestris "Daugava" diriģenta Arnolda Grīnberta vadībā, un Daugavpils teātra aktieri. 

Deju ansamblis "Daiļrade" koncertā ir apkopojis gan tautas deju zelta fonda, gan jaunrades deju spilgtākās pērles. Koncerta pirmajā daļā būs skatāma Kurzemes, Vidzemes un Zemgales novadu deju programma, bet koncerta otrajā daļā deju ansamblis dziesmās, dejās, mūzikā un tautas rakstos godinās Latgali. Savukārt Ilona Bagele un Dainis Skutelis dziedās gan tautasdziesmas, gan tautā iemīļotas Raimonda Paula dziesmas.

Par koncerta māksliniecisko un vizuālo noformējumu rūpējas Māris Korsiets un Egils Viļumovs: "Uzvedumā ar dziesmām un dejām mēs aicināsim domāt, par to, ka Latvija ir ikviens no mums. Un tikai mūsu visu kopējā mīlestībā ir tas spēks, kas spēj pārvarēt jebkuras grūtības, jebkurus laikus un iecelt Latviju saulītē, kā to jau reiz - mūsu valsts pirmsākumos izdarīja tie, par kuru paveikto mums jābūt pateicīgiem un lepniem arī šodien."

"Mums vienkārši ir jāiemācās pacelties pāri ikdienībai- un to bez mīlestības nevar izdarīt. Tāpēc šajos svētkos Daugavpils teātris visiem novēl Mīlestību - mīliet sevi, savējos un savu dzimteni, savu Latviju!" piebilst Viļumovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!