Foto: Publicitātes foto
Izdevniecības "Upe tuviem un tāliem" paspārnē, sadarbībā ar "Pirts Skolu" un Biedrību Saulei, klajā laists grupas "Iļģi" kompaktdisks "Tur Saulīte pērties gāja" - veltījums latviešu pirts rituālam.

Iļģi 'Kurināšana'

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Kurinasana_Ilgi.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

"Pirts latviešiem nav vienkārši vieta, kur mazgāties. Tā ir vieta, kur tikties ar pašu Dievu. Citiem vārdiem - baznīca. Un pirtī latvietis ne tikai nomazgājas balts un tīrs, viņš arī savu dvēseli attīra un iesmaržina. Pirtsslotas nav vienkārši zari un lapas.

Tās ir zāles vai pret visām slimībām, ar ko ļaudis mēdz sirgt. Prasme pirtsslotas sasiet, bet jo īpaši - pareizi darbināt, nepiemīt visiem. Tie ir lasīti ļautiņi, kuri var uguni saujā nest! Laikam jau Latvijā labi pirtnieki (un pirtnieces!) ir tas pats, kas citviet šamaņi. Un mums, par laimi, tādu ir ne mazums!" par ierakstu stāsta tā producente Ilga Reizniece. Vienā albuma dziesmā dzirdama arī Irīnas Mihailovskas balss.

Ieraksts no 8. decembra nopērkams Latvijas mūzikas ierakstu un grāmatu tirdzniecības vietās.

  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!