Foto: Publicitātes foto
4.jūnijā Rīgas Kongresu namā kopā ar pavadošo grupu uzstāsies nīderlandiešu saksofoniste Kendija Dalfere, par patīkamo ziņu "smooth jazz" un "funk" mūzikas žanru cienītājiem portālu "Delfi" informēja koncerta organizētāji.

Harizmātiskā saksofoniste pasaules slavu ieguvusi 20 gadu vecumā, kopā ar Deivu Stjuartu izpildot populāro melodiju "Lily Was Here". Gadu vēlāk klajā nāca Dalferes debijas albums "Saxuality", kas tika nominēts "Grammy" balvai un ierindojās "Billboard" gada labāko ierakstu topā. Kopš tā laika Kendija Dalfere izdevusi vēl desmit studijas albumus, un to lielākā daļa iekļuvuši atzītāko mūsdienu džeza albumu sarakstā.

"Paralēli solo karjerai, Kendija Dalfere muzicējusi kopā ar Prinsu, "Pink Floyd", Van Morisonu, Aretu Frenklinu, Bejonsē, "Blondie" un vairākām citām pasaulslavenām grupām un dziedātājiem, apliecinot, ka viņas izpildījums nav iekļaujams tikai viena noteikta žanra robežās," klāsta organizētāji.

Šī gada 31. janvārī iznācis mūziķes jaunākais albums ar nosaukumu "Crazy", kas tapis sadarbībā ar multinstrumentālistu un ilggadējo grupas "The Black Eyed Peas" muzikālo direktoru Princu Bordu (viņš strādājis arī ar Meraiju Keriju, Meisiju Greju, Keitiju Periju u.c.). Albumā iekļautas 13 dziesmas, kuru noskaņa variē no viegla džeza līdz ritmiskai deju mūzikai.

Kendijas Dalferes koncertus raksturo tajos valdošā pozitīvā enerģija, viegli dzirkstoša seksualitāte, dzīvesprieks un, protams, ļoti kvalitatīvs muzikālais izpildījums un improvizācija – īsts baudījums katram melomānam. 4. jūnijā Rīgā varēs dzirdēt gan saksofonistes visu laiku labākās kompozīcijas, gan mazāk zināmo jauno veikumu.

Biļetes uz koncertu jau iespējams iegādāties visās "Biļešu Servisa" tirdzniecības vietās. To cena - sākot no 15 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!