Foto: F64

Neskatoties uz aizkavēšanos, pirmdienas, 2. aprīļa vakarā ar teiksmainu un valdzinošu koncertzālē "Palladium" Rīgas publiku apbūra krievu izcelsmes amerikāņu dziedātāja Zola Jesus jeb īstajā vārdā Nika Roza Danilova. Pirms dziedātājas kā iesildītāji uz skatuves kāpa igauņu grupa "Zebra Island".

Mūzikas kritiķi slavē Zola Jesus dziedājumu, kas vienmēr ir perfekts. Viņas balss skanējums bieži tiek salīdzināts ar Keitas Bušas (Kate Bush) tumšākajām kompozīcijām vai Lisas Džeradas (Lisa Gerard) no "Dead Can Dance", Florences Velšas (Florence Welsh) vai "Siouxsie and the Banshees" skaņām. Viņas elektroniskā mūzika rada mistisku un sirreālu atmosfēru - kaut kas starp "Joy Division" un "Cocteau Twins".

Šis koncerts bija arī zīmīgs arī ar to, ka pirms pasākuma tika izziņoti šī gada "Positivus" festivāla pirmie galvenie mākslinieki. Uz festivāla galvenās skatuves uzstāsies grupas "Keane", "The Vaccines" un "Instrumenti", tāpat festivāla mākslinieku vidū būs King Charles, "Niki and the Dove", "Friendly Fires", "Vondelpark" un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!