Foto: Publicitātes foto

Rudens kamermūzikas festivālā Latvijas Radio koris un soliste Ieva Parša koncertā "Šūbertiāde" 20. septembrī Spīķeru koncertzālē godinās Franča Šūberta mūziku, portālu "Delfi" informē VSIA "Latvijas Koncerti" pārstāvji.

Koncertā pie klavierēm būs Aldis Liepiņš, kuram pievienosies Laima Jansone ar kokli un Kaspars Zemītis ar ģitāru. Diriģents Sigvards Kļava.

19. gadsimta 20. gados labu sabiedrību mīlošā komponista Franča Šūberta (1797–1828) mūzikas vakarus, kuros pats Šūberts sēdās pie klavierēm koncertmeistara vai kameransambļa dalībnieka ampluā, viņa draugi nosauca par "šūbertiādi". Šādas sanākšanas notika apmēram reizi nedēļā kādā pietiekoši lielā un viesmīlīgā dzīvoklī. Bija ne tikai muzicēšana, bet arī sarunas, diskusijas, atspirdzinoši dzērieni un dejas.

Apmēram pusgadsimtu pēc Franča Šūberta nāves "šūbertiāde" kļuva par pilntiesīgu koncertžanru.

Jau ziņots, ka Rudens Rudens kamermūzikas festivāls šogad norisinās no 19. septembra līdz 6. oktobrim. Koncertos muzicēs pianists Vestards Šimkus, klarnetistis Ints Dālderis, flautiste Dita Krenberga, kontrabasists Gunārs Upatnieks, vijolniece Alina Pogostkina, pianiste Diāna Ketlere, "Sinfonietta Rīga" u.c. Festivāla ietvaros varēs novērtēt divus jaundarbus – Jura Karlsona "Zīmes" un Santas Ratnieces "Mirdzumu".

Biļetes uz šo un citiem Rudens kamermūzikas festivāla koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!