Foto: Publicitātes foto
Jau divpadsmito gadu novembrī klavesīniste Aina Kalnciema aicina uz Baha kamermūzikas festivālu, kas norisināsies no 14. novembra līdz 5. decembrim, portālu ”Delfi” informē festivāla organizatori.

Johana Sebastiana Baha vārdā nosauktā festivāla laikā būs iespēja apmeklēt četrus izcilus koncertus, kuros skanēs ne tikai J. S. Baha un viņa laika biedru, bet arī senā spāņu un Latīņamerikas mūzika un mūsdienu interpretācijas.

Festivālu ar koncertu 14.novembrī Mazajā Ģilde atklās spāņu duets Havjers Diazs Latorre (attēlā) un Pedro Estevans ar baroka ģitāras un sitamo instrumentu sniegumu. Havjeru Diazu interese par agrīno mūziku mudināja apgūt lautas spēli, bet Latorre Pedro Estevans pārvalda ne tikai modernās perkusijas, bet arī Āfrikas sitamos instrumentus un rāmja bungas spēli. Abi mākslinieki ir Latvijā jau pabijušā agrīnās mūzikas aizstāvja un viola da gamba pārvaldītāja Žordi Savalla kolēģi.

21.novembrī Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā klausītājus iepriecinās 25 gadus jaunais Jevgēņijs Sviridovs no Krievijas, kas jau piecu gadu vecumā uzsācis vijolspēli un tagad kļuvis par modernās un arī baroka vijoļu spēles virtuozu. Jevgēņijs ir ieguvis godalgotas vietas vairākos starptautiskos konkursos un ir aktīvs unikālā projekta ”Vivaldi kolekcijas” dalībnieks, kurā kopā ar Baltijas Baroka ansambli piedalās Antonio Vivaldi sonāšu un koncertu ierakstīšanā.

Festivāla īpašais notikums gaidāms 30.novembrī Lielajā Ģildē ar pasaules slavenā pianista, klavesīnista un diriģenta Josas van Immersela viesošanos Latvijā. Kopā ar Beļģijas orķestri Anima Eterna Brugge, ko raksturo dzirds un caurspīdīgs skanējums, pietāte pret oriģinālo kompozīciju, vēsturiskie instrumenti un katra mūziķa atdeve skaņdarbam, Joss van Immersels klausītājus priecēs, izpildot Karla Filipa Emanuela Baha, Mocarta un Šopēna darbus.

Festivāla noslēgumā 5.decembrī Lielajā Ģildē gaidāms Latvijas klausītāju iemīļotais baroka ansamblis ”L'Arpeggiata” no Francijas, kas šoreiz Kristinas Pluharas vadībā uz Latviju atvedis programmu ”Los Pajaros Perdidos”. To raksturo Dienvidamerikas mūzikas ritmi, aptverot Venecuēlas, Argentīnas un Paragvajas tradicionālās mūzikas skanējumu, un neparasts Eiropas un Latīņamerikas instrumentu klāsts. Ansamblis kopā ar dejotāju un solistu Vinčenco Kapecuto un mecosoprānu Lučianu Mančini izvirpuļos cauri gadsimtiem, izpildot gan 17. gadsimta, gan Astora Piaccolas darbus.

Biļetes uz Baha kamermūzikas festivāla koncertiem ir pieejamas visās ”Biļešu paradīzes” kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!