Foto: Publicitātes foto

Šī gada prestižo ”Mercury” balvu saņēmusi jaunā, mazzināmā britu grupa ”Alt-J”, kas nozīmīgajam apbalvojumam bija izvirzīta par savu debijas albumu ”An Awesome Wave”, raksta britu mūzikas medijs ”New Musical Express” (NME).

”Alt-J” pārspējuši citus šī gada nominatus, kuru vidū gan mūzikas pasaulē jau labi zināmi vārdi kā Ričards Houlijs vai ”The Maccabees”, gan nule uzlēkušās zvaigznes kā Maikls Kivanuka un citi. Kopumā balvai bija izvirzīti 12 mūziķu albumi.

Uzvarētājs tika paziņots 1. novembra vakarā Roundhouse koncertzālē Kamdenā, Londonā. Jaunie mūziķi no ”Alt-J” pēc savas grupas nosaukuma izdzirdēšanas esot bijuši šokēti, un kā vēlāk komentējis viens no pasākuma vadītājiem Niks Grimšavs, grupa ”neesot spējusi tikt galā ar šo informāciju”.

”Alt-J” iepriekš tika minēti starp NME lasītāju favorītiem, tāpat bukmeikeru prognozēs grupas izredzes uzvarēt tika vērtētas kā augstas.

"Mercury" balvas ceremonija pirmo reizi notika 1992.gadā, un tika izveidota kā alternatīva "BRIT Awards" mūzikas industrijas balvai. Pirmo "Mercury" par gada labāko britu albumu saņēma grupa "Primal Scream" par "Screamadelica".

Pērn nozīmīgo balvu saņēma dziedātāja Pollija Džīna Hārvija par albumu ”Let England Shake”. PJ Harway ir vienīgā mūziķe, kura ”Mercury” balvu saņēmusi divas reizes.

”Mercury” balva 2012:

Alt-J - 'An Awesome Wave'
Ben Howard – 'Every Kingdom'
Django Django – 'Django Django'
Field Music – 'Plumb'
Jessie Ware – 'Devotion'
Lianne La Havas – 'Is Your Love Big Enough?'
Michael Kiwanuka – 'Home Again'
Plan B – 'iLL Manors'
Richard Hawley – 'Standing at the Sky's Edge'
Roller Trio – 'Roller Trio'
Sam Lee – 'Ground of its Own'
The Maccabees – 'Given to the Wild'

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!