Foto: Publicitātes foto
Ar 17. gadsimta spāņu mūzikas koncertu Mazajā ģildē, 14. novembrī tiks atklāts 12. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls, portālu "Delfi" informē organizatori.

Programmā skanēs komponistu Gaspara Sanza (1640-1710), Santiago de Murcia (1673-1739), Francisco Guerau (1659-1722) darbi.

Koncertā muzicēs spāņu duets - viola da gamba Žordi Savalla partneri Havjers Diazs Latorre un Pedro Estevans ar baroka ģitāras un sitamo instrumentu sniegumu, izpildot 17. gadsimta spāņu mūziku.

Perdo Estevans sitamo instrumentu spēli mācījies Madrides Konservatorijā, bet zināšanas papildinājis, apgūstot moderno perkusiju Francijā pie Silvio Gualdas un āfrikāņu sitamo instrumentu spēli pie senegāliešu skolotāja Doudou Ndiaye Rose, kā arī rāmja bungu pie Glena Veleza. Mākslinieks kā solists uzstājies ar Spānijas Nacionālo kamerorķestri un Karalienes Sofijas orķestri un piedalījies tādos mūzikas festivālos kā "Milano Poesia", Brisbeinas Mūzikas festivāls, "Nafarroako-Jaiadiak" un daudzās laikmetīgās mūzikas programmās, kurās veselas sesijas veltītas tikai sitamo instrumentu spēlei.

Agrīno stīgu instrumentu mūziķis Havjers Diazs Latorre ir pasaulē slavens baroka ģitāras virtuozs. Studējis Barselonā, pilnveidojis meistarību Oskara Giglijas Bāzeles Mūzikas augstskolā. Interese par agrīno mūziku rosināja mākslinieku studēt lautas spēli pie Hopkinsona Smita Schola Cantorum Basiliensis. Kopš 1995. gada mūziķis aizrautīgi iedziļinās baroka operas pasaulē un ir uzstājies uz tādās pasaules slavenām skatuvēm kā Ņujorkas Kārnegiholā, Kovengārdena operā Londonā, "Teatro Real" Madridē, "Teatro Colon" Bueonsairesā, Berlines koncertzālēs un citur.

Baha kamermūzikas festivāls turpināsies 21.novembrī, plkst. 19.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ar Jevgēņija Sviridova (Krievija) koncertu. Turpmākie koncerti gaidāmi 30.novembrī Lielajā Ģildē – "Anima Eterna Brugge" (Beļģija) un 5.decembrī Lielajā Ģildē "L'Arpeggiata" (Francija).

Biļetes uz koncertiem nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!