Foto: AP/Scanpix

Austrāliešu mūziķis Niks Keivs un grupa "The Bad Seeds" laidusi klajā jaunu dziesmu "Jubilee Street", kas ir iekļauta to gaidāmajā albumā "Push the Sky Away."

Melanholiskā "Jubilee Street" ir jau otrā dziesma, kas publicēta no grupas jaunā albuma. Pirmā, no šī albuma klajā laistā dziesma bija "We No Who U R."

Jau ziņots, ka "Push the Sky Away" būs Nika Keiva un "The Bad Seeds" piecpadsmitais studijas albums, kura iznākšana tiek plānota šī gada 19.februārī.

Iepriekšējais grupas albums "Dig, Lazarus, Dig!!!" iznāca 2008.gadā. Tas tika ierakstīts, grupai sadarbojoties ar producentu Niku Launeju, studijā "La Fabrique", kas atrodas 19.gadsimta savrupmājā Francijas dienvidos.

Runājot par gaidāmo albumu, Niks Keivs ir teicis: "Ja es izmantotu tik nodilušu metaforu, un salīdzinātu mūzikas albumus ar bērniem, tad "Push the Sky Away" būtu "spoku bērns" inkubatorā un Vorena Elisa (Keiva domubiedrs un "The Bad Seeds" dalībnieks) cilpas ir tā sīkie, trīcošie sirdspuksti."

Grupa, kuras jaunā koncertturneja sāksies šajā februārī, uzstāsies Ziemeļamerikā, Meksikā un Austrālijā. Tiek baumots, ka grupa uzstāsies arī "Coachella" festivālā, kas norisināsies Kalifornijā, šī gada aprīlī. Vasarā grupa plāno uzstāties arī Eiropas mūzikas festivālos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!