Foto: DELFI

Ceturtdien, 23.maijā, Rīgā, SIA "Positivus grupa" valdes loceklis Ģirts Majors un Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs parakstīja sadarbības līgumu par "Positivus" festivāla norisi Salacgrīvā vēl desmit gadus - līdz 2023.gadam

Kā vēsta Salacgrīvas mājaslapa internetā, līgums paredz, ka SIA "Positivus" grupa apņemas Salacgrīvas pašvaldības teritorijā rīkot starptautiski populārās mūzikas festivālu "Positivus festivall", visā līguma darbības laikā, katru gadu attiecīgajos pēc kārtas trīs jūlija datumos, savukārt pašvaldība festivāla rīkošanai nodod rīkotāju nomā uz deviņām dienām Zvejnieku parka un tam pieguļošās teritorijas 20 hektāru platībā.

Pēc līguma parakstīšanas Ģirts Majors sacīja, ka "parakstītais līgums apliecina mūsu abpusēji ieinteresēto un veiksmīgo sadarbību šī, nu jau valstiskā mēroga, pasākuma rīkošanā. Mēs to uztveram kā spēcīgu, simbolisku žestu līdzšinējai veiksmīgai sadarbībai, tā sakot pirmajā etapā, kad šis festivāls tika uzbūvēts, un iezīmējam jau pietiekami pārredzamu nākotni, lai šis pasākums notiktu. Salacgrīvā mums patīk, tā ir ļoti unikāla vieta, kas piešķir festivālam īpašu auru ne tikai Latvijas kontekstā, bet arī starptautiski. Gan apmeklētāji, gan mūziķi šo vietu atzīst kā unikālu, atšķirīgu no daudzu citu festivālu norises vietām. Priežu mežs, jūras tuvums, meža un parka teritorija pati par sevi ir unikāla tik liela mēroga festivāla norisēm."

"Es domāju, ka tas ko mēs kopīgi esam darījuši šos septiņus gadus un šis parakstītais līgums parāda, ka līdzšinējā sadarbība ir bijusi ļoti veiksmīga un nākotnē mums ir nopietni nodomi" uzsvēra Dagnis Straubergs "Pasākums attīstās, un tas ir ļoti, ļoti svarīgi pilsētai. Ļoti daudziem Salacgrīva asociējas tieši ar Positivus festivālu, un mūs atpazīst pēc šī pasākuma. Ļoti daudziem vārds Salacgrīva ir sinonīms vārdam Positivus. Tas ir svarīgs starptautisks pasākums mūsu pilsētai, uzņēmējiem, un dažādu pakalpojumu sniedzējiem. Līdz šim esam bijuši draudzīgi."

Ģirts Majors piebilda "ciešā sadarbība apliecina, ka abām pusēm ir skaidrs kādēļ šis pasākums ir vajadzīgs. Ilgtspējīgos projektos ir jānotiek tā, kad abas, iesaistītās puses ir apmierinātas."

Šogad, nu jau septītais, "Positivus" festivāls Salacgrīvā notiks 19., 20. un 21. jūlijā.

2012.gada "Positivus" festivāla fotoreportāža


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!