Foto: Publicitātes foto

Šogad uz "Positivus" festivāla "Palladium" skatuves uzstāsies mūziķi no Baltijas valstīm, Krievijas un Austrālijas, savukārt sestdienas programmu veidos Tallinas mūzikas nedēļā industrijas profesionāļu atzinību guvušie mūziķi no Igaunijas, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

"Positivus" festivāla apmeklētāji būs vieni no pirmajiem, kuri piektdien uz "Palladium" skatuves varēs baudīt dziesminieka Mikus Frišfelda jaunā projekta "Dejojošie mākoņi" uzstāšanos. Piektdienas programmā paredzēta arī jaunā un daudzsološā indie grupa no Maskavas "Milk", progresīvā roka un dabstepa grupa no Latvijas "Luministic", džeza, blūza un fanka žanra pārstāvji no Latvijas "Very Cool People" un Igauņu unikālā grupa "Elephants From Neptune". Piektdienas programmu noslēgs alternatīvā roka un britpopa grupa "Satellites LV", kura festivālā ir uzstājusies katru gadu.

Sestdienas programmu veido Baltijā lielākās mūzikas industrijas konferences Tallinas mūzikas nedēļas atzinību guvušie un šī brīža aktuālākie mūziķi no Igaunijas - indie grupa "Jagaspace", mūsdienīgās folkmūzikas izpildītājs Paabel, avangardiskās eletronikas izpildītājs I Wear* Experiment, elektroniskā indie grupa "Wolfredt" un "Candy Empire", roka kvintets "Galvanic Elephants", basu pavēlniekus Faun Racket un elektropopa grupa "Outloudz".

Svētdien uz "Palladium" skatuves ārdīsies poproka grupa "The Stanleys" (AU), garāžroka apvienība "Age Of Stones" (LV), mūzikas kritiķu slavētā "Komjaunatne" (LV), alternatīvā producenta Viginta Kiseviča (Vygintas Kisevičius) projekts "Kurak" (LT), ska, regeja, metāla, roka, disko, folka un citu žanru apvienotāji "Oranžās brīvdienas" (LV) un poproka grupa "The Sound Poets" (LV).

Lielākais mūzikas festivāls Baltijā "Positivus" šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21. jūlijā.

Festivāla līdz šim izziņotās grupas ir "The xx", "Sigur Rós", "Two Door Cinema Club", "Imagine Dragons", "Noah and the Whale", "Zodiaks", "The Joy Formidable", Tom Odell, "Crystal Castles", "Jauns Mēness", Michael Kiwanuka, Willy Moon, "Efterklang", "Palma Violets", kā arī daudzi citi ārzemju un pašmāju mākslinieki.

Biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, "Biļešu Serviss" kasēs un "Nordea" bankomātos. Trīs dienu biļete (bez telts vietas) maksā 37 latus un trīs dienu biļete ar telts vietu maksā 41 latu. Tuvojoties festivālam, biļešu cenas palielināsies.

Fotogalerijā: 'Positivus' 2012

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!