Foto: Publicitātes foto

Jau no 2. līdz 4. augustam festivālā "Laba daba" visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā sešdesmit grupu un dīdžeju apvienību uzstāšanos. Arī šogad, gatavojoties festivālam, Radio NABA piedāvā intervijas ar "Laba daba" māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm. Par elektronisko deju mūziku, skatuves pieredzi un gaidāmo debiju festivālā Radio NABA telefoniski sazinājās ar Izraēlas jaunās apvienības "Bonafide" līderi Noamu Levinbergu.

Pirms kāpt uz skatuves, jāatrod savs skanējums

Aizvadījuši vairākus koncertus dzimtajā Izraēlā un tās apkārtnē, kvartets "Bonafide" šovasar devies savā pirmajā Eiropas koncertturnejā. Skatuves pieredzes gan puišiem netrūkst, jo vēl pirms "Bonafide" visi četri spēlējuši citās grupās, uzstājoties pat tik attālā vietā kā Austrālija. Pirms trim gadiem sanākuši kopā, lai radītu jaunu projektu, sākumā skatuvju vietā izvēloties studiju, kur rūpīgi ticis slīpēts "Bonafide" skanējums: "Pirmos divus gadus pavadījām studijā, cenšoties radīt savu skanējumu - elektronisku deju mūziku, kas skanētu ļoti dzīvi." "Bonafide" instrumentu klāstā uz skatuves ir ne tikai datori un sintezatori, bet arī dzīvās bungas un ģitāra.

EDM popularitāte ir atsvaidzinoša mūzikai

Pagaidām "Bonafide" diskogrāfijā ir tikai viens EP "Bonafide", kura skanējums ļoti atsauc atmiņā pirms desmit gadiem populāro french-house un electro-clash mūzikas vilni. To nenoliedz arī Noams: "Jā, tā ir. Mums ļoti patīk tādu mākslinieki kā Justice, Soulwax, Too Many DJ's." Turpat gan viņš steidz norādīt, ka grupas skanējums tomēr ir dzīvāks un improvizācijām atvērtāks: "Dažreiz koncertos mēs pat spēlējam ko tādu, ko neesam apsvēruši, pirms iziešanas uz skatuves." Arī par EDM stilu un tā popularitāti čārtu tabulās, atšķirībā no "Daft Punk" un "Deadmau5", Noams nesatraucas: "Bija viens brīdis, kad ļoti populārs bija dapsteps, tagad atgriezušies "Daft Punk", un "Get Lucky" skan visur... Es domāju, ka tas ir atsvaidzinoši, ka mūzika mainās."

Koncertā gaidiet kaverversijas

Jaunas grupas, kam muzikālais materiāls nav tik bagāts, lai ar to aizpildītu visu koncertu, nereti izlīdzas arī ar kaverversijām. Jau labu laiku internetā cirkulē "Bonafide" versija par "Depeche Mode" klasisko "Never Let Me Down Again", taču lielāks pārsteigums ir "Nirvana" dziesmas "Lithium" izvēle. Noams to paskaidro: "Savu muzikālo karjeru mēs sākām pankroka un rokenrola grupās, tāpēc šī mūzika mums nav sveša." Sarunas beigās Noams pavēsta ko pavisam intriģējošu: "Latviešu publika var gatavoties pārsteigumam. Bez minētajām divām mēs izpildīsim arī kaverversiju kādas vietējās grupas dziesmai." Atliek gaidīt "Bonafide" festivālā "Laba daba" un uzzināt, kas tad tā par dziesmu būs.

Pilnu interviju iespējams noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!