Foto: Publicitātes foto
24.augustā Bauskas novada Bruknas muižā jau otro gadu notiks labdarības akcijas "Uzcel savu baznīcu!"

Kā portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori, dažādi pasākumi un atrakcijas Bruknas muižā startēs jau 16.00. Savukārt pulksten 19.00 sāksies lielkoncerts, kurā piedalīsies Raimonds Tiguls, Kristīne Kārkle - Puriņa, Artis Gāga, Kristaps Vanadziņš, Edvīns Ozols un Andris Buiķis, dziesminieks Kāris Kazāks, dziedātāja Aija Andrejeva, Dūdumu ģimene, Mārtiņš Burke – Burkevics, grupas "Lady's Sweet", "Putnu balle", kā arī liepājnieku apvienība "Willow Farm".

Daļa šī gada "Uzcel savu baznīcu!" lielkoncerta muzikālā vēstījuma būs etnomūzikas valodā. Komponists Raimonds Tiguls, dziedātāja Kristīne Kārkle – Puriņa, mūziķi Artis Orubs un Staņislavs Judins apmēram pusstundu garajā uzstāšanās laikā klātesošajiem dāvās dažādu tautasdziesmu skanējumu Raimonda Tigula apdarē. Skanēs gan zināmas, gan līdz šim nedzirdētas tautasdziesmu versijas, kā arī komponista oriģinālkompozīcijas.

Etnomūzikas daudzveidīgo pasauli koncerta apmeklētājiem atklās arī vairākkārtējais Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas laureāts, saksofonists, komponists un aranžētājs Artis Gāga. Koncertā skanēs latviešu tautas dziesmu apdares džeza stilā. Latviešu tautas dziesmu jaunās apdares ir kā turpinājums 2008.gadā iesāktajam projektam, kad iznāca Arta Gāgas mūzikas albums "Tumša nakte, zaļa zāle", ko augstu novērtēja mūzikas profesionāļi, nominējot Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai.

"Tautas dziesmu melodijas ir tik bagātas, ka piedāvā nebeidzamas iespējas improvizācijai arī džezā, tādēļ tās arvien notur manu interesi par šo skaisto mūzikas materiālu. Es ticu, ka šī mūzika, sakūstot ar Bruknas muižas skaisto apkārtni un lielkoncerta pamatideju, dāvās neaizmirstamu sajūtu gan apmeklētājiem, gan mums pašiem", par gaidāmo uzstāšanos stāsta Artis Gāga.

Koncerts ilgs vairākas stundas, un tā rīkotāji aicina apmeklētājus ņemt līdzi sedziņas, uz kurām ērti sēdēt Bruknas muižas zālājā.

Ieeja pasākumā pret ziedojuma kartēm, kuras 3, 5 un 10 latu apmērā iegādājamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un mājas lapā www.bilesuparadize.lv.

Pērn koncertu "Uzcel savu baznīcu!" Bruknā apmeklēja 2000 apmeklētāju. Foto: šī gada koncerta mākslinieki, kā arī Ilmāra Znotiņa bildes no pagājušā gada koncerta.


View Larger Map

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!