Foto: LETA

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) šodien pasniedza Saeimas Prezidija Atzinības rakstu jauniešu korim "Kamēr...", informēja parlamenta Preses dienestā.

"Šī ir īpaša diena Latvijas parlamentā. Saeimā sveicam uzvarētājus - tos, kas ir godam pārstāvējuši savu valsti, nesot tās vārdu pasaulē. Mūsu valsts vārdu pasaulē skaļi pauž ne vien sportisti, bet arī mūsu brīnišķīgie mākslinieki - jūs, jo tieši šodien pirmo reizi Saeimā saku paldies tiem, kas valsts vārdu izdzied," sacīja Āboltiņa, Saeimas namā sveicot kori "Kamēr…" ar uzvaru koru konkursā "European Grand Prix for Choral Singing" un augsta līmeņa mākslinieciskajiem sasniegumiem.

Saeimas priekšsēdētāja savā runā citēja Viktora Igo reiz teikto, ka "mūzika pauž to, ko nav iespējams pateikt, bet par ko nedrīkst klusēt", un uzsvēra, ka koris "Kamēr…" jau daudzus gadus Latvijas un pasaules publikai sniedz emocijas, liek cilvēkiem aizdomāties un kļūt labākiem.

Raksturojot kora māksliniecisko sniegumu, Saeimas priekšsēdētāja sacīja: "Tas, ko darāt, jums izdodas ne vien tāpēc, ka jums ir skanīgas balsis un meistarīgs diriģents, bet arī kādas augstākas maģijas dēļ. Esmu pārliecināta, ka prestižā koru konkursa žūrija novērtēja ne tikai jūsu muzikālo meistarību, bet arī sirds maģiju."

Savā runā Āboltiņa citēja arī mūziķa Bendžamina Britena vārdus, kurš uzskatīja, ka "tas ir tik nežēlīgi, ka mūzikai ir jābūt tik skaistai. Tai ir vientulības sāpju, spēka un brīvības skaistums. Vilšanās un nepiepildītas mīlestības skaistums". Šo skaistumu nevar pateikt vārdos, to var tikai izdziedāt un caur mūziku nodot klausītājiem, mūziķiem teica Saeimas priekšsēdētāja.

Pateicībā par Eiropas "Grand Prix" iegūšanu, Latvijas vārda nešanu pasaulē un ārkārtīgi augsto māksliniecisko līmeni Āboltiņa korim pasniedza Saeimas Prezidija Atzinības rakstu un parlamenta vārdā vēlēja vienmēr skanīgas balsis. "Mēs esam lepni, ka mums ir koris "Kamēr..."," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!