Foto: AFP/Scanpix
Izsolē tiek pārdota pasaulslavenā amerikāņu mūziķa, dziesmu tekstu autora un gleznotāja Boba Dilana slavenākā elektriskā ģitāra "Fender Stratocaster", ar kuru Dilans 1965. gadā vairs nebija akustisks.

Vienā no attēliem redzams festivāla "Newport Folk and Jazz" dibinātājs Džordžs Veins, kurš sēž blakus leģendārajai "Fender Stratocaster" elektriskajai ģitārai, kas reiz piederēja Bobam Dilanam.

Dilans to spēlēja "Newport Folk" festivālā 1965. gada 25. jūlijā un pasaulē šis vakars ieguva slavu kā "The Day Bob Dylan Went Electric" (Diena, kad Dilans kļuva "elektrisks"). Ģitāras vērtība tiek lēsta no 300 000 līdz 500 000 ASV dolāru.

Dilans tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajām personībām 20. gadsimta mūzikā un vairākas viņa dziesmas tika izmantotas kā himnas cilvēktiesību un pretkara kustībās.

Viņa dziesmu teksti visbiežāk ir par rasu vienlīdzību, cilvēcisko cieņu, karu un narkotikām. Mūziķis karjeras laikā ir izdevis daudzus studijas albumus un saņēmis dažāda veida starptautiska līmeņa apbalvojumus, tajā skaitā arī Pulicera balvu. Viņa zināmākās dziesmas ir "Blowin' in the Wind", "Like a Rolling Stone", "The Times They Are a - Changin" un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!