Foto: Publicitātes foto
Ieskandinot Zvaigznes dienu Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, sestdien, 4. janvārī, plkst. 17 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā notiks pūšaminstrumentu kvinteta "The Sparkling 5" un ērģelnieces Ilzes Reines koncerts "Un gaisma atmirdzēja..." koncerts.

Koncerta tematika šogad būs baleta mūzika - populārākās tēmas no P. Čaikovska baleta "Riekstkodis", kā arī romantiskā S. Prokofjeva baleta "Romeo un Džuljeta" fragmenti. Tāpat būs dzirdami arī solo skaņdarbi ērģelēm, ko atskaņos Ilze Reine.

Šajā gadā gaidāma novitāte, proti, mūziķi pirmo reizi vienosies arī kopīgā skaņdarbā, kas būs G. F. Hendeļa Ērģeļu koncerts. I. Reine par šī skaņdarba jauno pārlikumu, kas oriģinālā rakstīts ērģelēm, stīgu instrumentiem un obojām, pauž savu sajūsmu: "Šādā īpaši krāšņā sastāvā ar saksofoniem, trompeti un trombonu skaņdarbs tiks atskaņots pirmo reizi, un es domāju, ka Hendelis par saksofoniem it nemaz  neapvainotos, jo skan brīnišķīgi!"

"The Sparkling 5" jeb "Dzirkstošais piecinieks" sastāvu veido Jeļena Kovaļenko-Bebriša (alta saksofons), Arnita Akmentiņa (tenora saksofons), Baiba Tilhena (baritona saksofons), Aivars Osītis (trompete) un Aldis Siņicins (trombons) un ērģelniece Ilze Reine.

Informācija par pārējiem cikla koncertiem Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, kas notiks 5. un 6. janvārī, pieejama baznīcas mājas lapā.

Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīze" kasēs un internetā, kā arī stundu pirms koncerta Rīgas Sv. Jāņa baznīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!