Foto: Igors Meidens
4. aprīlī Kongresu namā koncertēja britu grupa "The Crimson ProjeKCt" - spēcīgākais progresīvā roka sastāvs, kāds Rīgā pabijis kopš "King Crimson" (2003) un Kīta Emersona (2008) koncertiem.

"The Crimson ProjeKCt", kas sastāv no diviem trio - "Stick Men" un "Adrian Belew Power Trio" ir leģendārās grupas "King Crimson" muzikālie mantinieki un repertuāra izpildītāji.

Grupā "The Crimson ProjeKCt" turpina spēlēt trīs mūziķi no "King Crimson" - Adrians Belju (attēlā) un Tonijs Levins, kurš uzsāka spēlēt grupā "King Crimson" kopā ar grupas līderi Robertu Fripu un Bilu Brufordu 1981. gadā, un Pets Mastelotto, kurš "King Crimson" pievienojās 1994. gadā.

Pēdējo reizi viņi uzstājās kopā koncertturnejā pa ASV 2008. gadā, bet Eiropā nav koncertējuši kopš 2003. gada, kad koncertturnejas "The Power to Believe Tour" ietvaros grupa "King Crimson" pilnā sastāvā, ieskaitot Robertu Fripu, sniedza vienīgo koncertu arī Rīgā.

Frips beidza savu darbību grupā, intervijā laikrakstam "Financial Times" skaidrodams savu soli ar neiespējamību pilnībā koncentrēties uz pastāvīgi koncertējošas grupas līdera darbu cita biznesa dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!