Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēc dažām nedēļām gaidāms Kuldīgas "LIVE FEST 2014" festivāls Kuldīgas estrādē, kur kā viena no galvenajām māksliniecēm uzstāsies leģendārā Sūzija Kvatro ar grupu.

Rokmūzikas pirmā lēdija jau 50 gadus ir mūzikas biznesā, un viņas enerģija ir neapvaldāma. Aicinājām Suziju uz nelielu interviju par dzīvi un, protams, mūziku.

Kad un kā sākās jūsu muzikālais ceļš?

Es nāku no ļoti muzikālas ģimenes... Sāku spēlēt bongo bungas septiņu gadu vecumā, tas pats ar klavierēm, bungām. Sāku spēlēt basģitāru un pievērsos tam visam profesionāli, kad man bija 14 gadu, un mēs ar māsām izveidojām meiteņu grupu. Šogad aprit 50 gadi kopš es esmu mūzikas biznesā.

Kā muzikālā karjera ietekmēja jūsu privāto dzīvi?

Mana mūzikas karjera ir mana dzīve. Viss griežas ap to. Mans pirmais vīrs bija grupā, tā kā nebija problēmu. Mans otrs vīrs ir "promoteris", tā kā arī nav problēmu. Ņēmu visur līdzi bērnus, kad viņi bija mazi. Tad arī mēģināju apvienot tūres ar to laiku, kad nebija skola un pēc tam.

Kurš ir bijis jūsu karjeras labākais koncerts?

Šo ir grūti atbildēt... Visdrīzāk, ka tas ir Jekaterinburgas koncerts Krievijā. Tas bija 2013.gadā. Man bija tika daudz ziedu uz skatuves. Neticami emocionāls koncerts. Es nekad to neaizmirsīšu. Tas koncerts, starp citu, ir pieejams "Youtube".

Kas ir tas trakākais, kas ir noticis jūsu koncerta laikā?

Kad kāds uzskrēja uz skatuves... Un pamanījās sagrābt mani, manu basu un visu pārējo, tajā pašā laikā nogāžot mani uz zemes. Un pats labākais ir fakts, ka tā bija meitene!

Raksturojiet savu karjeru ar vienu vārdu.

Pasakaina.

Kādas ir jūsu citas nodarbošanās bez muzicēšanas? Hobiji?

Es esmu viens no tiem aktīvajiem cilvēkiem. Es skrienu, eju uz sporta zāli un tādā garā. Es vienmēr kaut ko radu. Es rakstu dzeju. Šobrīd strādāju pie noveles rakstīšanas. Nekad neesmu klusa un rāma.

Jūs esat precējusies jau divas reizes un joprojām esat kopā ar otro vīru. Kas ir jūsu veiksmīgās laulības atslēga?

Viņam ir sava māja Hamburgā, man Lielbritānijā. Mums ir kopīgs dzīvoklis Maljorkā. Mums ir gan kopīgā vide, gan arī savi personīgie "stūrīši". Tas ir ideāli.

Kas jums liek justies laimīgai?

Lai kļūtu patiesi laimīgam ir jāatrod sevi. Tā, manuprāt, ir vienīgā iespēja. Un tad tu vari gūt laimi iepriecinot citus. Tā ir mana laimīgās dzīves "atslēga".

Manas dzīves labākie mirkļi...

Ir vēl tikai priekšā.

Jūs esat vecmamma. padalieties, kā tas ir, būt par slavenu vecmammu?

Man ir 13 gadus veca mazmeita Eimija. Viņa arī ir dvīnis pēc horoskopa, gluži kā es, un mēs esam ļoti tuvas. Mana meita ir pieņēmusi ģimenē arī audžu bērnu, kas ir daļa no ģimenes. Viņu sauc Teilors. Es viņu ārkārtīgi mīlu.

Es nāku no lielas ģimenes, bijām pieci bērni. Kaudzēm mazbērnu. Pirmais uzradās, kad man pašai bija 11 gadu. Es nemaz nezinu kā tas ir, ja nav mazu bērnu mājās. Es dievinu būt par vecmammu!

Kādi ir jūsu nākotnes plāni?

Drīzumā šogad tiks izdots 4 disku komplekts un arī viens singls "The girl from detroit city". Tas atzīmēs manus 50 gadus mūzikas industrijā. Esmu ārkārtīgi priecīga par to. Kā arī 2015. gadā ir gaidāma dzejas grāmata "Through my eyes", šo notikumu es arī ļoti gaidu.

Vai ir vēl kaut kas tāds, ko jūs vēlaties paveikt?

Jā. Es vēlos filmu.

Festivāls "LIVE FEST 2014" norisināsies 15.-16.augustā Kuldīgas Estrādē. Biļetes pieejamas "Biļešu paradīze" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!