Foto: Publicitātes foto
Latvijā ieradušās jau lielākā daļa Siguldas Opermūzikas svētku zvaigznes, tai skaitā franču izcilais mecosoprāns Klementīne Margeine, kura, kā novēro Opermūzikas svētku radošā komanda,strādā mēģinājumos ar ļoti lielu pašatdevi, sevi nežēlojot. Siguldas Opermūzikas svētku publika Klementīni sagaidīs atkārtoti, šogad – Karmenas ampluā.

Kā šogad izbaudāt vasaru?

Vasara vienmēr ir ļoti jauks gada posms, kurā es īpaši izbaudu uzstāšanās. Pateicoties atmosfērai, tas vienmēr ir ļoti relaksējoši. Dievinu ceļošanu un vienmēr cenšos apskatīt pilsētas, kurās uzstājos.

Klīst baumas, ka šogad Siguldu esat izvēlējusies Zalcburgas vietā. Kas šajā romantiskajā pilsētā jūs piesaista?

Jā - sākotnēji man bija plānots uzstāties Zalcburgā, taču es devu savu vārdu, ka dziedāšu Karmenu Siguldā. Man patīk uzturēt labas attiecības un atgriezties vietās, kurās iepriekš jau esmu dziedājusi, jo tad es nejūtos kā svešiniece, bet gan kā savējā.

Cik daudz izdodas redzēt no tām pilsētām, kurās viesojaties? Vai ir kas tāds, ko nekad nelaižat garām?

Man ir svarīgi apskatīt tās valstis un pilsētas, kurās uzstājos, un uztveru to kā būtisku daļu no sava darba - ne tikai dziedāt, bet arī atklāt jaunas valstis un to kultūras. Ja es to nedarītu, mani nemitīgi nomāktu sajūta, ka vienkārši esmu prom no mājām, un tas būtu skumji un sāpīgi. Tieši tāpēc es mīlu savu darbu - ne tikai dēļ kaisles pret mūziku, bet arī ceļošanas, kas ir mana otrā aizraušanās.

Kuras izrādes un lomas Jums šķiet visiespaidīgākās un veiksmīgākās? Kuras ir Jūsu mīļākās lomas?

Vissvarīgākā ir tā loma, kuru attēloju dotajā brīdī, tāpēc tai vienmēr nododos ar pilnīgu atdevi. Protams, mana mīļākā loma ir Karmena. Ar šo lomu aizsākās mana karjera, un tā ir loma, kuru izpildīšu vēl daudz un debitēšu Metropolitēna operā Ņujorkā un Parīzes Bastīlijas operā.

Nākamajā sezonā es dziedāšu pāris lomas Bel canto (dziedāšanas stils, burtiskā nozīmē - daiļā dziedāšana), par ko esmu ļoti priecīga, jo tas ir repertuārs, ko ļoti vēlos izpildīt. Nākamgad Berlīnes Vācu operā es atveidošu Dalilas lomu Kamila Sensānsa operā „Samson et Dalila", par ko esmu sajūsmināta, jo dziedāšu kopā ar vienu no jūsu apbrīnojamajiem dziedātājiem Aleksandru Antoņenko.

Kuras opermūzikas pasaules personības Jūs iedvesmo?

"Youtube" ir neparasts mūsdienu instruments, caur kuru es daudz mācos, skatoties ierakstus gan ar jaunajiem, gan pieredzējušiem opermūzikas dziedātājiem. Es teiktu, ka milzīga iedvesma ir bijušas dziedātājas Fioretta Cossotto, Tatjana Trojanosa, Regīne Krespine, Mirella Freni, Renata Scotto un protams Pavarotti, kuru uzskatu par visu laiku labāko dziedātāju.                                                   

Ar kādām sajūtām jums saistās Karmenas loma? Vai sevi asociējat ar viņas personību?

Es domāju, ka katrai sievietei ir kaut kas kopīgs ar Karmenas tēlu, jo viņa ir jutekliska un sievišķīga, kāda pēc definīcijas ir katra sieviete. Es vienmēr cenšos nepārspīlēt ar šīm divām īpašībām, jo uzskatu, ka tām ir jāparādās pašām no sevis, atbilstoši katrai situācijai. Vēl es varētu teiktu, ka man piemīt Karmenas kāre pēc brīvības. Mūsdienās sievietei ir daudz vieglāk būt brīvai, nekā tas bija Karmenai. Taču es uzskatu, ka brīvība ir kaut kas tāds, par ko vienmēr ir jācīnās, jo ir cilvēki, kuri joprojām cenšas to atņemt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!