Foto: Publicitātes foto
Jau 15. novembrī Latvijā atkal viesosies savdabīgā, neapstrīdamas inteliģences un smalkas ironijas apdvestā Islandes muzikālā apvienība "GusGus", informē "L Tips Agency".

Mazā Islande, kas pasaules mūzikai spējusi dot tik pārsteidzoši dažādas pirmā lieluma pērles kā Bjorka, "Sigur Ros", "Of Monsters and Men" un Emiliana Torrini, būtu pavisam citāda bez "GusGus" kas pamatoti ieņem vienu no ievērojamākajām pozīcijām elektroniskās mūzikas jomā. Viņu spēja meistarīgi savīt hausmūziku, popu un tehno kopā ar estētisku baudījumu sniedzošu vizuālo noformējumu nu jau divas desmitgades priecē mūzikas gardēžus.

Jūnija beigās grupa izdeva savu devīto studijas albumu "Mexico", kas turpina 2011.gadā iznākušā "Arabian Horse" uzjundītās sajūtas. "Mexico" piedāvā nomierinoši inteliģentas, viegli slīdošas kompozīcijas, kuras brīžiem papildinu uz priekšu dzenošs "popsīgāks" ritms vai viegla, bet noteikta klubu bītu piegarša.

Rīgas koncertā "GusGus", piedāvās gan ieskatu sava jaunākā albuma devumā, gan aplaimos ar pazīstamākajiem hitiem, tai skaitā "Over", "Arabian Horse", "Within You", "Moss", "Add This Song" un citiem.

Patlaban grupu veido fotogrāfs, mākslinieks, producents, dīdžejs un komponists Stefans Stefensens (aka President Bongo), komponists, producents un programmētājs Birgirs Torarinsons (aka Biggi Veira), harizmātiskais vokālists Daniels Augusts Haraldsons un muzikants un vokālists Hogni Egilsons (aka He).

Koncerta organizatori vērš uzmanību, ka vēl tikai līdz pirmdienai, 3.novembrim, būs iespēja iegādāties biļetes par to pašreizējo cenu - 24 eiro. Vēlāk tās maksās 29 eiro. Biļetes pieejamas "Biļešu serviss" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!